DECA VRAĆENA SA POLAGANJA MATEMATIKE – TEST “PROVALJEN”

Društvo Grad

Deca koja su jutros rano krenuli put svojih škola na polaganje testa iz matematike vraćena su svojim kućama jer kako saznajemo testovi su “provaljeni”.

Planirani test iz matematike u okviru male mature odložen je za četvrtak, saznaje “Blic”.

Ministarstvo prosvete Srbije saopštilo je jutros da je polaganje testa iz matematike u okviru završnog ispita za učenike osmih razreda, predviđeno za danas u 9.00, odloženo za četvrtak, 20. jun. Kako se navodi, učenici će test polagati od devet do 11 časova.

Termin održavanja kombinovanog testa neće se menjati i ispit će biti održan u skladu sa Kalendarom aktivnosti za sprovođenje završnog ispita za školsku 2018/2019. godinu, odnosno, u sredu, 19. juna, kaže se u saopštenju.

Ministarstvo dodaje da se sve ostale aktivnosti u vezi sa upisom učenika u srednje škole nastavljaju po utvrđenom Kalendaru.

Osmaci su juče polagali test iz srpskog, odnosno maternjeg jezika, dok će sutra polagati kombinovani test iz hemije, fizike, istorije, geografije i biologije

Zadaci iz matematike pisani rukom i to njih 20, koliko ih inače ima na testu iz male mature sinoć su počeli da kruže među osmacima, piše Telegraf. Jedna od zabrinutih majki kaže za Telegraf.rs da strahuje da test iz matematike nije “procurio” kao što je to bio slučaj 2013. godine.

mala matura, matematika

Foto: Privatna arhiva

– Moj sin je ove zadatke dobio preko vajber grupe koju ima sa drugarima iz škole. Deca su ubeđena da su to zadaci za test i odmah su počela da ih rešavaju – priča ova majka.

mala matura, matematika

Foto: Privatna arhiva

Matematika

Foto: Privatna arhiva

Najveći skandal izbio je kada su 2013. godine testovi za malu maturu procureli pre polaganja i prodavali se na ulici za 2.000 dinara. Ovaj strašan propust očigledno je ostavio traga i na budućnost, jer se svake godine, pa i ove, ista sumnja javlja iznova.

IZVOR: BLIC/TELEGRAF

1 komentar

  1. Za mamine I tatine sinove iz SNS BAGRO SLJAMU BEDNICI KO DA POLAZE SAD NORMALNO KADA STE SVE UNISTILI U OVOJ ZEMLJI ALI STICE CE VAS KAZNA BOZIJA KAO I SVE LJUDE NA OVOM SVETU

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *