Demokratska stranka: Bajatović je bio neuspešan student, a sad – doktor nauka?

Politika

Demokratska stranka poziva Dušana Bajatovića da objasni javnosti kako je uspeo da u rekordnom roku, uz više izuzetno zahtevnih poslova koje profesionalno obavlja, završi i doktorske studije, napiše i odbrani doktorsku disertaciju. Budući da je reč o višestrukom državnom funkcioneru, a sada i naučniku sa neviđenim dostignućima, on ima obavezu da i javnosti i naučnoj zajednici takođe objasni kako je uspeo da za vrlo kratko vreme, sa koautorima, napiše i objavi nekoliko naučnih radova u prestižnim međunarodnim časopisima, kad to teško polazi za rukom čak i onima koji se isključivo bave naukom. Bajatović je dužan da u vezi sa svojim doktoratom objasni praktično sve osim toga odakle mu pare za doktorske studije, jer od javnih funkcija koje obavlja mesečno zarađuje čak 34000 evra.

Resorni odbor Demokratske stranke za obrazovanje zahteva od ovog poslanika vladajuće koalicije da odgovori na još nekoliko pitanja:

  • Kako je uspeo da, potpuno neprimećen od drugih doktoranada i svih ostalih na Fakultetu tehničkih nauka, sa prosečnom ocenom 10,00 položi sve ispite dok istovremeno radi kao direktor „Srbijagasa“, poslanik u Skupštini Srbiji, član Nadzornog odbora „Jugorosgaza“, predsednika nadzornog odbor skladišta gasa „Banatski Dvor“ i direktor „Gastransa“?
  • Da li je svoje iskustvo u gomilanju dugova „Srbijagasa“ implementirao u doktorsku disertaciju, budući da je Vlada Srbije tom preduzeću samo u 2019. godini otpisala dug od neverovatnih 1,2 milijarde evra. Naposletku, javnost i naučna zajednica moraju konačno saznati na kojem fakultetu je i kada Bajatović završio osnovne i magistarske studije, ili je visoku naučnu titulu stekao samo sa regularnom  maturom?, saopštavaju iz Demokratske stranke.

Naše sumnje u Bajatovićev podvig, osim pomenutih razloga, zasnovane su i na činjenici da je on svojevremeno odustao od studija na drugoj godini elektrotehnike još u prvoj polovini devedesetih godina, kada je postao potpredsednik Mladih socijalista. Zaista je teško poverovati u to da je nekadašnji neuspešni student osnovnih studija na Fakultetu tehničkih nauka posle više od četvrt veka na istom fakultetu na tako blistav način regularno stekao titulu doktora nauka.

Tagovi:

1 komentar

  1. Što bre napadate Bajatovića? Pa on je slika i prilika sadašnje genaracije političara u Srbiji (pre svega onih na vlasti). Sumnjive diplome i plagirani doktorati, a sve to začinjeno vulgarnim političkim nastupima i totalnim nepoznavanjem moderne strategije političkog delovanja (primerene zemljama EU). To su tzv. samouki političari zaostali u vremenu i prostoru, sa bajatim (baš mu se prezime uklapa) političkim idejama i prevaziđenim političkim ciljevima. Tim nesrećnicima je dopalo da danas budu na čelu ove države koju su doveli na ivicu ponora i u kojoj je narod izgubio svaku nadu da bolje sutra uopšte i postoji. Srbiji je potrebno političko, ekonomsko i svako drugo resetovanje, a to pre svega podrazumeva trajan odlazak sa političke scene SNS i SPS kao i svih ovakvih likova koji na svakom koraku, kroz svoje štetočinsko političko delovanje, prikazuju nakazno lice sadašnje vlasti.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.