Demokratska stranka: Pustošenje Kragujevca se nastavlja

Grad Politika
  • Poslednjih dana građani Kragujevca, naročito naselja „Stara Radnička Kolonija“, svedoci su još jednog pustošenja grada u režiji vlasti SNS i njenih lokalnih pomagača. Već smo svi naviknuti na nestručnost, bahatost i neznanje u postupanju lokalne vlasti i njenih predstavnika, ali još jedanput su uspeli da nas sve neprijatno iznenade, kažu u Gradskom odboru Demokratske stranke u Kragujevcu.

Povod za ovakvu ocenu kragujevačkih demokrata jeste početak izgradnje parking prostora u takozvanom bloku Voja Radić. U DS Kragujevac smatraju da su građani izgradnju parkinga „dočekali sa velikim olakšanjem“, ali da sada naselje „izgleda kao da ima više planova za konačan izgled prostora i da se još ne zna koji je konačan“.

  • Jedan dan se postave betonski ivičnjaci i trotoari a već sutradan se potpuno razruši sve što je prethodnog dana rađeno. Sledećeg dana se na drugom mestu zatrpaju zemljom i utabaju buduće ulice unutar bloka a onda opet sledećeg sve ponovo raskopa, da bi se provukle cevi. Tako svaki dan unedogled. Imaju li izvođači plan i da li postoji iko ko nadzire radove, moramo da pitamo lokalnu vlast. Nakon urušavanja objekta Gradske tržnice zbog nestručnog rukovođenja, Gradski odbor Demokratske stranke smatra da nove egzibicije u režiji gradske vlasti više ne smeju da se dozvole.

Da je potpuna devastacija tog prostora u pitanju, na žalost najrečitije svedoči postupanje sa zelenilom i drvećem koje je činilo pravu vrednost tog naselja, ističu kragujevačke demokrate i kao primer navode selu lipa koje su decenijama krasile Staru radničku Koloniju“:

  • Umesto da se sačuvaju stabla, koja su bila ukras naselja, a parking prostor napravi okolo njih, pribeglo se njihovoj seči, jer je očigledno da za vlast ona nemaju nikakvu vrednost. Čak i da se zasade nova stabla u blizini, zašta nema nikakve garancije ni nade, trebale bi godine da prođu da bi opet mogla da budu hlad u letnjim mesecima i ukras za čitav kraj grada.

Gradski odbor Demokratske stranke smatra da lokalna vlast svojim postupcima čini nepopravljivu gradu.

Tagovi:

1 komentar

  1. Rade „odlicno“. Dobili su, cinimi se, poverenje po treci put. Neka uruse sve jer Kragujevcani kao i ostatak Srbije cuti i gleda. Kad se vecina opasulji ostace pustos. Tako treba. Za nepismene i slepe otreznjenje ce doci kad pocnu da padaju po ulici od gladi. Zelim im brze opamecivanje🤣

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.