DIREKTOR KLINIČKOG CENTRA: ŠESTORO ZAPOSLENIH POZITIVNO NA COVID-19, OD ČEGA JE DVOJE HOSPITALIZOVANO

Doba korone Društvo

Šestoro zaposlenih u Kliničkom centru u Kragujevcu pozitivno je na korona virus, a njihovo zdravstveno stanje je stabilno,rekao je direktor KC Kragujevac Predrag Sazdanović.

On je sinoć, u emisiji Televizije Kragujevac, rekao da je dvoje od njih hospitalizovano ali su sa lakšim simptomima bolesti, dok je četvoro zaraženih u kućnoj izolaciji.

Sazdanović je rekao da se u KC koji ima 2.505 radnika, više od 300 zaposlenih  „bavi“ na indirektan ili direktan način virusom korona.

U KC Kragujevac je hospitalizovano ukupno 60 pacijenata pozitivnih na korona virus, od čega je  11 je na respiratoru.

U protekle tri nedelje bilo je ukupno pet preminulih, čija je prosečna starost bila oko 60 godina, i svi su imali pridružene bolesti – šećerna bolest, srčana slabost, slabost bubrega ili jetre i dr. U tom periodu bilo je i osam pacijenata koji su kao izlečeni otpušteni kući.

Sazdanović je rekao da Klinički centar Kragujevac ima u dva korona centra 52 mesta za intenzivnu negu pacijenata sa kovidom 19 u najtežem stanju.

Obezbedjeno je i 200 mesta za ostale pacijente sa korona virusom u raznim stadijumima bolesti i to u četiri objekta – Infektivna klinika, Klinika za psihijatriju, Klinika za pulmologiju i Klinika za rehabilitaciju.

Inače, od proglašenja vanrednog stanja direktor Sazdanović bira medije sa kojima razgovara.

Piše: Beta
Tagovi:

2 komentara

  1. Zar ne rekoše da nema više kućne izolacije i da ce svi zaraženi morati na sajam?
    -Šta bi sa tim? Kako sad četvoro u kućnoj izolaciji?

  2. Procice ova pandemija, ono što se mora još više novca u zdravstvo ali i uvođenje gvozdene discipline i drastične promene u organizaciji.Zastita pacijenata i zdravstvenih radnika.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.