DIVLJA DEPONIJA U OHRIDSKOJ ULICI STOJI VEĆ MESECIMA, A NADLEŽNI ODGOVORNOST PREBACUJU JEDNI NA DRUGE

Društvo Grad

Poštovani gospodine Vraniću,

Fotografije koje Vam šaljemo u prilogu, snimljene su u Ohridskoj ulici spred broja 7,9 i 11. Ovo brdo građevinskog šuta, iz koga raste šipražje, formirano je  pre desetak godina. Molimo Vas da uputite nadležnog komunalnog inspektora, koji bi snimio situaciju i dao nalog za uklanjanje ovog otpada, jer za uklanjanje nekoliko kubika šuta, potrebne su građevinske mašine.

S poštovanjem, stanari Ohridske ulice.

Ovako počinje pismo koje su 17. oktobra stanari Ohridske ulice uputili načelniku Uprave za inspekcijske poslove Vojinu Vraniću. U pismu navode da su se tokom leta u korovu pojavile zmije i pacovi, da su se obraćali mesnoj zajednici Vašarašite, ali korov stoji i u novembru mesecu

Nekoliko dana obraćanja Vojinu Vraniću (24. oktobra) pisali su i rukovodiocu sektora čistoće JKP Šumadija gospođi Mariji Nikolić, koja im je odgovorila:

  • Poštovani sugrađani, JKP Šumadija Kragujevac vrši čišćenje divljih deponija ali po nalogu Gradske uprave za komunalne I inspekcijske poslove. Za rešavanje ovog slučaja morate se obratiti nadležnoj gradskoj upravi.

Stanri Ohridske istog dana dopis prosleđuju Vraniću, ali ni do danas (3. novembar), niti su dobili odgovor, niti je, kako kažu – ruglo uklonjeno.

Glas Šumadije, kao i većina Kragujevčana, informacije iz lokalne samouprave može da dobije uz pozivanje na Zakon o slobodnom pristupu informacijama od javnog značaja. Možda fotografije i ovo dopisivanje stanara jedne ulice sa onima čiji je posao da reše taj problem, i koji plate primiaju i zahvaljujući tim istim građanima, pomogne u rešavanju problema.

Tagovi:

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.