Đilas – Današnja vlast nanosi samo štetu Srbiji

Politika

Montažnu zgradu Eurosalona država i grad su kupili za potrebe Beograda na vodi po ceni od 2800 evra po kvadratu. Begrađanku, simbol Beograda, grad je prodao za 860 evra po kvadratu.
Iz ovoga se jasno vidi koliku  ekonomsku štetu Beogradu i Srbiji nanosi današnja vlast.

Inače, ekonomska situacija je krajnje nezavidna.  Očekuju nas nova zaduživanja države, ali i kompanija koje bi trebalo da budu nosioci Srpske privrede, a koje su pred bankrotstvom i nemaju sredstava ni za plate.
Telekom se zadužuje kroz obveznice 200 miliona evra, EPS najavljuje  250, a obveznice izdaje i SDPR! I to za neverovatnih 130 miliona evra.

To je jasan pokazatelj da je cela naša namenska industrija  u ogromnim problemima.

Obaveze svih naših kompanija koje se bave proizvodnjom oružja su povećane, iako je u poslednjih sedam godinana na globalnom nivou prihod fabrika koje proizvode oružje povećan za 150 milijardi evra.

U isto vreme Krušik je povećao obaveze sa 36 miliona evra na 73, Prvi Partizan sa 17 na 44, a Sloboda Čačak sa 44 na 70 miliona evra. To znači da naša namenska industrija danas više nema novca ni plate da isplati.

Istovremeno je dogovorena minimalna cena rada od 32.000 dinara, iako je 2018. ministar Đorđević obećao i potpisao da će minimalac za 2021. biti identičan, ceni potrošačke korpe koja sada iznosi 37.000.

– Dakle, i to su slagali. Taj način rada: Beograđanka, Eurosalon, namenska industrija, izdavanje obveznica za koje, naravno, garantuje država Srbija jer ih inače niko ne bi kupio, potrošačka korpa koja opet nije dostignuta, govori o stanju u kome se danas privreda nalazi. Ono što je najgore, uz ove ljude će situacija biti još gora, izjavio je danas Dragan Đilas, predsednik Stranke slobode i pravde, a penosi njihova Informativna služba.

2 komentara

  1. Na žalost sve ono što Djilas kaže ostavlja gorak ukus, jer znamo kako se on obogatio, sve ove činjenice treba da iznosi neko ko se nije okoristio o državni položaj.

    1. A odakle ti znaš kako se Đilas obogatio? To si mogao čuti jedino od Vučića koji ga blati gde god stigne. A pošto se radi o velikoj količini laži koje se plasiraju, ne samo za Đilasa već i ostale opozicione likove, pravu istinu ćemo saznati tek posle pada naprednjačkog režima. Pa ako je tačno ono što Vučić non-stop priča za Đilasa (da je kriminalac i lopov) zašto ga policija i tužilaštvo ne uhapse i procesuiraju? Ili je u pitanju nešto po onoj narodnoj „sto puta izgovorena laž na kraju postaje istina“. Posebno ako onaj koga lažno optužuju nema načina da odgovori na optužbe. Setimo se samo kako je Miloševićev režim u svoje vreme napadao i lažno optuživao Đinđića. Pa šta se na kraju ispostavilo? Nekako mi ovo liči na istu matricu.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.