Đurđevdanski koncert na pokretnoj bini

Društvo Grad

Program Majskih svečanosti počinje u četvrtak, 29. aprila izložbom Udruženja likovnih umetnika Kragujevca u Galeriji „Mostovi Balkana“.

Od 4. do 6. maja biće održani tradicionalni Đurđevdanski pesnički susreti, zatim izložbe „Čuvari tradicije“ i „Mostovi na Lepenici“, kao i uručenje nagrada „LJubica Filipović“.
Za ponedeljak, 6. maj, zakazana je Svečana sednica Skupštine grada na kojoj će laureatima biti uručene Đurđevdanske nagrade. U skladu sa protivepdiemijskim merama, i ove godine izostaće Đurđevdanski dečiji karneval, koji će imati eletronsku verziju na programu Radio televizije Kragujevac. Iz tih razloga i tradicionalni Đurđevdanski koncert biće održan u prepodnevnim satima na pokretnoj bini kroz grad, dok je vatromet sa zgrade Grada previđen u 21 sat.

Do kraja meseca, pored ostalog, biće održana revija pozorišnih predstava u čast domaćeg pisca „Joakimovi dani“, zatim Noć muzeja, Međunarodni lutkarski festival „Zlatna iskra“ i niz drugih programa.

Tagovi:

1 komentar

  1. Nisam siguran da razumem koncept pokretnog koncerta. Jel to gledaoci trebaju da trče za kamionom ili kamion vozi oko njih za vreme koncerta? Ili možda neko ima razglas i kamion pa ne zna kako to da unovči.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.