DO PONOĆI KORONA VIRUS POTVRĐEN KOD JOŠ ŠESTORO GRAĐANA ŠUMADIJE

Doba korone Društvo

Do ponoći (23. na 24. jun) putem briseva uzorkovano je 8236 pacijenata.

Do ponoći, od pristiglih, završenih rezultata uzorkovanih briseva iz Kovid laboratorije „Kraguj“ Instituta za javno zdravlje Kragujevac, sedmoro je pozitivnih, a od toga u Šumadijskom okrugu šest. Četvoro Kragujevčna, dvoje u Batočini i jedan iz Tutitna.

U Šumadijskom okrugu pozitivno je, na osnovu briseva, od početka epidemije, 185 pacijenata.

Direktor Instituta za javno zdravlje u Kragujevcu dr Dragan Vasiljević napominje da su uzorci rađeni brisevima iz Batajnice testirani i više ih nema na lageru.

  • Ostale briseve smo po prvi put radili brisevima iz Vatrenog oka koji, večeras se pokazalo, ne odgovaraju našoj opremi, tako da te uzorke moramo sutra da šaljemo u Vatreno oko da se očitaju.
    Pošto Batajnica više nema briseva na lageru, uspostavićemo kontakt sa Torlakom da od njih nabavljamo briseve da bi smo i dalje nesmetano nastavili da radimo, kaže Vasiljevnić i dodaje da je u utorak imao, kako kaže, u Palati Srbije „veoma konstruktivan razgovor i obećanje oko značajne pomoći u opremanju kovid laboratorije „Kraguj““, kako bi se popravili performansi laboratorije.

Broj osoba u kućnoj izolaciji nije se promenio u odnosu na poslednji izveštaj. U Kragujevcu je i dalje 121 osoba u kućnoj izolacij, četvoro u Aranđelovcu, Lapovu jedna, petoro Kniću i Rači 12.

U kragujevačkom Kliničkom centru hospitalizovano je 42 pacijenata, osmoro je na respiratoru. Tokom jučerašnjeg dana otpušteno je dvoje pacijenata – po jedan iz Ćuprije i Novog Pazara.

Tagovi:

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.