DR PETAR VESELINOVIĆ PONOVO IZABRAN ZA DEKANA EKONOMSKOG FAKULTETA

Društvo

Odlukom Nastavno-naučnog veća i Saveta Ekonomskog fakulteta Univerziteta u Kragujevcu, prof. dr Petar Veselinović ponovo je izabran za dekana ove renomirane visokoškolske institucije. On će ovu funkciju obavljati do 1. septembra 2022. godine.
U svom prvom obraćanju, nakon ponovnog izbora, profesor Veselinović je najavio veoma ambiciozne planove za dalji razvoj Ekonomskog fakulteta, kroz modernizaciju postojećih i akreditaciju potpuno novih studijskih programa iz oblasti Poslovne informatike, na sva tri nivoa studija, kao i velike infrastrukturne radove na Fakultetu iz oblasti javno-privatnog partnerstva na polju energetske efikasnosti i renoviranju amfiteatra „Prof. dr Ilija Rosić“.
U procesu organizovanja i ostvarivanja nastavno-obrazovne aktivnosti, prof. dr Petar Veselinović je najavio unapređenje sistema potpunog kvaliteta, kroz internu i eksternu kontrolu postupaka u procesu vrednovanja studijskih programa, nastavnika i saradnika, kao i sprovođenje dugoročne politike kvaliteta selekcije mladih kadrova i njihovog daljeg napretka, kroz različite vrste usavršavanja. Istakao je da je neophodno osavremenjavanje nastavnog materijala i literature, razvoj učenja na daljinu i obezbeđivanje, što većem broju studenata osnovnih i master akademskih studija, obavljanja stručne prakse u kompanijama, preduzećima i institucijama u regionu.

  • Prepoznajući proces internacionalizacije i potrebe za razvojem visokog obrazovanja i nauke, Fakultet treba da učini značajan napor na intenziviranju međunarodne saradnje, kao jednog od ključnih stubova strateškog razvoja. Međunarodne aktivnosti Fakulteta treba usmeriti ka širenju naučne saradnje, razmenu studenata i profesora, izdavačku delatnost, organizaciju naučnih konferencija i različitih vrsta naučnih, stručnih, obrazovnih i kulturnih događaja. Fakultet treba permanentno da radi na procesu internacionalizacije kroz izgradnju internih kapaciteta i kompetencija. Nastavni kadar treba usmeriti ka dostizanju što većeg nivoa međunarodnih refernci i iskustva kroz međunarodne naučno-istraživačke projekte, objavljivanje radova u inostranim naučnim časopisima i na konferencijama, kao i kroz studijske posete partnerskim institucijama u inostranstvu“ – istakao je profesor Veselinović.

On je, pored nastavka “domaćinskog poslovanja“ u oblasti materijalno-finansijskog poslovanja Fakulteta, u cilju jačanja sopstvenih prihoda, najavio neposrednije povezivanje sa privredom, pružanjem usluga iz oblasti ekonomije i menadžmenta svim zainteresovanim poslovnim subjektima.

Tagovi:

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.