Dr Predrag Sazdanović: Postupanje suprotno naredbi predstavlja „nepoštovanje radne discipline“

Doba korone Društvo

Svi zdravstveni radnici zaposleni u kragujevačkom Univerzitetskom kliničkom centru (UKC) moraju da se vrate sa godišnjeg odmora do 6. septembra, a posle tog datuma neće biti odobravan odlazak na odmor, rekao je danas direktor te zdravstvene ustanove Predrag Sazdanović.

Sazdanović je za portal InfoKG objasnio da je ta odluka doneta zbog povećanja broja hospitalizovanih pacijenata sa kovidom-19, ali i kako bi se bez zastoja lečili non-kovid pacijenti.

Taj portal navodi da društvenim mrežama od sinoć kruži naredba direktora Univerzitetskog kliničkog centra Kragujevac Predraga Sazdanovića kojom se ukida godišnji odmor svim zdravstvenim radnicima u toj ustanovi.

Kako je navedeno, postupanje suprotno naredbi predstavlja „nepoštovanje radne discipline“.

Sazdanović je rekao da je ta naredba doneta i zbog non-kovid pacijenata, odnosno da se pruži adekvatna zdravstvena usluga svim bolesnicima.

U UKC Kragujevac je ranije naloženo testiranje svih zaposlenih koji se vraćaju sa godišnjeg odmora, PCR testom o sopstvenom trošku.

Sazdanović je, prenosi portal, nedavno izjavio i da su svi radnici u UKC obavešteni da ukoliko nisu vakcinisani, a desi se zaražavanje pacijenata u non-kovid delu, snosiće krivičnu i materijalnu odgovornost, jer su potencijalni prenosioci virusa na pojedinim klinikama.

Piše: Beta
Tagovi:

1 komentar

  1. A posle nek prime vakcine, takođe po naredbi, pa taman mogu i da umru i da ne iskoriste godišnji odmor.
    Samo me zanima, da li će klinički centar i njihov dugogodišnji v.d. da plaćaju troškove putovanja za hitni povratak sa godišnjeg odmora, ili nadoknadu za neiskorišćeni godišnji odmor.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.