Dr Slobodan Milisavljević: Veći deo klinika se vraća u normalno stanje (VIDEO)

Doba korone Društvo

U ovom trenutku od broja planiranih postelja za Covid pacijente u Univerzitetskom kliničkom centru Kragujevac zauzeto je četiri posto, kaže dr Slobodan Milisavljević, zamenik direktora Kliničkog centra Kragujevac i koordinator Ministarstva zdravlja za Kovid.

To je, ističe dr Milisavljević, znak da se „situacija polako smiruje“, pa su u kovid sistemu trenutno delovi Infektivne klinike, Klinike za pulmologiju i Urgentnog centra, dok je najveći broj klinika u „mirnodopskom stanju“.

Po dr Slobodanu Milisavljeviću, najveći gubitnici, pored onih koji su preležali korona virus, su pacijenti oboleli od hroničnih bolesti, onkološki, ortopedski pacijenti…, koji su bili na listama čekanja.

  • Invanzivna dijagnostika, operativni program je bio redukovan… Sada se veći deo klinika vraća u normalno stanje i pokušavamo da se smanje liste i čekanja i da se što pre operišu onkološki pacijenti kod kojih je tajming veoma bitan.

Dr Slobodan Milisavljević ističe i da se sve češće javljaju pacijenti sa postkovid simptomima koji imaju respiratorne komplikacije, ali da ćemo narednih meseci i godina imati više saznanja o pravim posledicama pandemije.

Tagovi:

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.