DRAGAN ĐILAS: DA LI JE TAČNO DA SE NAJMANJE DVE MILIJARDE EVRA IZ BUDŽETA NENAMENSKI TROŠE

Politika

Predsednik Stranke slobode i pravde (SSP) Dragan Đilas upitao je predsednika Srbije Aleksandra Vučića da li su lažni navodi iz plana te stranke pod nazivom „Srbija 2020“ po kojima u budžetu postoje „najmanje dve milijarde evra koje se nenamenski troše“.

Đilas je u pisanoj izjavi naveo da je Vučićev „jedini“ odgovor na taj plan da lidera SSP nazove „lažovom koji sa mesta gradonačelnika nije povećavao plate lekarima“.

  • Da li je laž da 700 miliona evra sa nepotrebnih stadiona, IT nabavki i video nadzora možemo da prebacimo na minimalne početne plate lekara od 1.000 evra, plate medicinskih sestara od 600 evra i plate nastavnika i vaspitačica od 700 evra? Da li je laž da troškove administracije možemo smanjiti za 762 miliona do nivoa iz 2011. godine, a za tu uštedu smanjiti poresko opterećenje na zarade na 54 odsto i time olakšati preduzetnicima i učiniti privredu konkurentnijom, upitao je Đilas predsednika Srbije.

Pozvao je Vučića i da odgovori „da li je laž da umesto neobjašnjivih troškova od 350 miliona evra za prateće troškova zaduživanja, kupovinu banja ili kazne i penale, možemo obezbediti besplatne udžbenike i obroke za đake, a licima starijim od 70 godina koji su bez primanja pomoć od najmanje 100 evra mesečno“.

  • Da li je laž da izgradnjom brzih saobraćajnica sa četiri trake ljudima omogućavamo bolji pristup magistralnim putevima i štedimo milijarde evra, upitao je lider Stranke slobode i pravde.
Tagovi:

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.