Dragan Đilas: Ministar laže

Politika

Predsednik Stranke slobode i pravde Dragan Đilas poručio je danas da je PKB preuzet 2011. godine sa 75 miliona duga, 14 godina neplaćenih doprinosa i 10 godina neplaćene struje, a kada je promenjena vlast u Beogradu, dug je bio 56 miliona, a u PKB je investirano 18 miliona evra.

  • Branislav Nedimović je bio dobar gradonačelnik Sremske Mitrovice, potpisao je i pristupnicu za članstvo u Demokratskoj stranci. Danas je funkcioner SNS i shodno tome lažov, konstatovao je Đilas u pisanoj izjavi povodom izjave aktuelnog ministra poljoprivrede o PKB.
  • Nismo 2013. godine doveli PKB do 80 miliona evra duga, niti smo ga ostavili sa raspadnutim farmama, rekao je Đilas i dodao da je od 18 miliona evra investicija najviše uloženo u mehanizaciju i dve farme krava, najmodernije u ovom delu Evrope. Od kraja 2013. do 2018, kada je PKB prodat, dug je uvećan za 22 miliona evra i dostigao je 78 miliona evra, naveo je Đilas.
  • Prihod je pre preuzimanja Grada iznosio 34 miliona evra godišnje, naveo je Đilas i dodao da je 2012. godine bio 61 milion, a 2013. godine 53 miliona evra.

Poslovna dobit je iznosila sedam miliona evra. Danas, kada je PKB svemirski brod, kako kaže Nedimović, ukupan prihod je 35 miliona evra i kompanija je prikazala poslovni gubitak od 3,2 miliona evra, ukazao je lider SSP.

  • U svemirskom brodu nema više živinarstva, svinjogojstva, ukinuti su naučni centri, smanjen je broj muznih krava sa 8.700 na oko 6.700. Možda i daju više mleka, ali je to posledice da se muzu četiri puta dnevno zbog čega umiru na najnehumaniji način, istakao je Đilas.

Đilas tvrdi i da je laž Nedimovića da su radnicima povećane plate, jer je njih upola manje.

  • Povećana je prosečna plata na nivou kompanije, jer više desetina menadžera i direktora prima plate od nekoliko hiljada evra. Generalni direktor preko 15.000 evra. Samo za menadžment plaćeno je u prošloj godini 153 miliona dinara, odnosno 1,3 miliona evra, iako je firma ostvarila gubitak, izneo je podatke predsednik SSP i nekadašnji gradonačelnik Beograda.
Tagovi:

1 komentar

  1. Ružno je reći ministru da laže. Ispravnije je reći da Vučić i njegovi ministri-ađutanti „zaobilaze istinu“.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.