Dragan Đilas: Srbija da ulaže u poljoprivredu umesto u strane kompanije

Politika

Predsednik Stranke slobode i pravde (SSP) Dragan Đilas ocenio je danas kako bi Srbija trebalo da ulaže u poljoprivredu i prehrambenu industriju umesto što investira u strane kompanije koje radnicima daju plate od oko 40.000 dinara, saopšteno je iz SSP.

  • Umesto da dajemo Kinezima 75 miliona evra da otvore fabriku guma u Zrenjaninu, mogli smo da za 7.500 poljoprivrednih gazdinstava damo po 10.000 evra. Pitam vas šta je logičnije – razvijati poljoprivrednu i prehrambenu industriju u Banatu ili isplatiti kineskom investitoru novac kojim će sledećih 15 godina 1.200 zaposlenih dobijati platu od 40-ak hiljada dinara?, rekao je Đilas prilikom osnivanja Inicijativnog odbora SSP Aranđelovcu.On je upitao „zašto uopšte država Srbija investira u strane kompanije“ i „zar nije logično da strane kompanije investiraju u Srbiju“?
  • Da ovakav sistem ne daje rezultate pokazuju činjenice da je, uprkos milijardama ovakvih stranih investicija, industrijska proizvodnja u proteklih nekoliko godina u padu, a skoro 100.000 ljudi napusti Srbiju svake godine. Uložimo u poljoprivredu, energetiku, turizam, plate profesora, lekara, medicinskih sestara, vaspitačica. Pomozimo starijima od 65 godina koji nemaju primanja. Takva ulaganja u ljude će se državi višestruko vratiti, ocenio je Đilas.
Piše: Fonet
Tagovi:

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.