Dragan Đilas: Verujem da bismo pobedili vlast na izborima i sa ovakvim medijima (VIDEO)

Izbori/Bojkot Politika

 Predsednik Stranke slobode i pravde Dragan Đilas rekao je da se u Srbiji oseća da dolazi vetar promena i da iskreno veruje da će, ako odluči da izadje na izbore,  opozicija ima velike šanse da promeni vlast „ olovkom“ .

  • To nije dašak više, to je vetar promena. Ne možemo više da izdržimo ovo ludilo koje je zavladalo. Taj raspad države pred našim očima, to da direktor policije ide na poligraf, da su svi kriminalci i jedni druge napadaju, ovde se zadužujemo, neverovatne količine para koje ne možemo da vratimo, ugrožava se ekologija sa tim Rio Tintom…rekao je Djilas.

Kazao je da se sve  raspada pred našim očima osim na televizijama sa nacionalnom frekvencijom i tabloidima, koji iz dana u dan samo  lažu i to ljudu sve više vide. 

  • To lopove , lopove devet godine – ko je osudjen za devet godina? pitao je Djilas koji je potvrdio da u njegovoj firmi zaista radi Biljana Lukić ali je to žena od 60 godina koja radi kao spremačica
  • Ja iskreno verujem u to, da ukoliko budemo doneli odluku, da bez obzira na to što nema medija sa nacionalnom frekvencijom, bez obzira na tabloide, da bez obzira na sve te stvari koje se dešavaju, ako izađemo na izbore, mi imamo velike šanse da nam narod u ovoj zemlji da podršku i da mi zaista promenimo vlast tom olovkom, rekao je Djilas novinarima u Rači.

Napomenuo je da je stav SSP da to treba da saopšte zajedno sve one opozicione stranke koje saradjuju i koje jedne drugima veruju, pa će to svi zajedno uraditi .

Djilas je rekao da je SSP  druga po veličini stranka u Srbiji , najjača opoziciona organizacija, ali da je svesna da sama ne može da  promeni ništa u Srbiji i da je neophodno jedinstvo svih opozicionih snaga.

  • Ako se ide na izbore treba uraditi sve da ta lista  bude  što jedinstvenija, sa što više organizacija i nestranačkih ličnosti, boraca protiv ove nepravde i ovog neofašizma koji vlada Srbijom na našu žalost već devet godina, rekao je Đilas.

Dodao je da u ovom trenutku čekaju i da neke druge organizacije zauzmu stavove i da onda zajednički saopšte da li će učestvovati na izborima „čak i pod ovim uslovima“  ili ne.

  • Kada se ta odluka donese, onda je sledeća odluka  o tome kako bi se formirala lista, ko će bitu kandidat za gradonačelnika u Beogradu, za predsednika Srbije… To su sve stvari o kojima treba da se dogovorimo svi  oni koji će sutra činiti tu listu, ja verujem sutra činiti i Vladu Srbije kada se posle izbora pobedi, rekao je Đilas.

Kazao je da zna da su gradjani nestrpljivi i da zna da očekuju da odluke budu saopštene, ali dodao je da su to sve „ teške odluke“ i  da se o njima puno promišlja zato što je „situacija do sada apsolutno nezabeležena u istoriji ove zemlje“.

Đilas je precizirao da su u opozicionoj grupaciji pored SSP  i  Demokratska stranka, Narodna stranka,  Pokret za preokret i sindikat „Sloga“.

Na pitanje novinara  u vezi sa dostupnosti medija za opoziciju, Đilas je odgovorio da se previše ne uzdaju da će preko medija komunicirati sa ljudima, jer nacionalnim frekvencija neće ni demanti da pročitaju kada neko izjavi nešto o meni što nije tačno.

Đilas je rekao da stranka ide po Srbiji i razgovara sa gradjanima i koriste (društvene) mreže, ali i dodao da je svakodnevna kampanja SNS „ najbolja kampanja za nas“.

  • Vidi to narod, vide tu nepravdu, vide te razlike, tako da sam siguran u to da ne samo u Beogradu, ukoliko se učestvuje na izborima ,može da  se pobedi, nego može da se pobedi na teritoriji cele Srbije, rekao je Đilas.

Stranci slobode i pravde danas je u Rači pristupilo više od 20 članova Pokreta Slobodna Srbija.

Tagovi:

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.