DRŽAVNA REVIZIJA U INSTITUTU ZA JAVNO ZDRAVLJE KRAGUJEVAC

Doba korone Društvo

U sred nezabeležene epidemije u Institutu za javno zdravlje Državna revizija se najavila da sprovede reviziju na temu „Efikasnost uspostavljanja interne finansijske kontrole u zdravstvenim ustanovama“.

Kako je novinarima rekao direktor Instituta dr Dragan Vasiljević, državni revizor je obavestio tu zdravstvenu ustanovu da „odabran određen broj zdravstvenih ustanova“ u kojima bi trebalo da se utvrdi „da li postoje određene procedure u procesu rada i upravljanja zdravstvenim ustanovama sa ciljem da se poboljša njihovo funkcionisanje“.

  • Po završetku revizije, obavestiće Ministarstvo zdravlja šta bi trebalo popraviti da bi ustanove poboljšale svoje funkcionisanje, na osnovu snimljene situacije u određenom broju ustanova.
    Treba reći, da možda nije dobro što se kontrola radi u vreme epidemije kada smo u velikoj gužvi i mnogo, mnogo umorni (izvinili su se zbog toga), a sa druge strane nije loše jer je poenta kontrole na poboljšanju funkcionisanja zdravstva kroz postavljanje istovetnih i preciznih procedura u poslovanju, kaže dr Vasiljević.

Tagovi:

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.