DS Kragujevac: Opozicija, ali samo građanima Kragujevca

Politika

U Gradskom odboru Demokratske stranke u Kragujevcu komentarišuu konferenciju za novinare, koju su juče u prostorijama Zajedno za Šumadiju održali Milan Urošević (SPO) i Veroljub Stevanović (Zajedno za Šumadiju): Kragujevačke demokrate ocenjuju da će to obraćanje medijima biti upisano kao „vrhunac političkog beščašća i nemorala“.

  • Nema mnogo primera, ne samo u Kragujevcu, već i u Srbiji, takvom izrugivanju građanima i javnosti koja iole prati politička zbivanja i ima pamćenje duže od nekoliko prethodnih dana. Možda su oni koji su čitali Branislava Nušića, mislili da su sve videli i da je veliki knjževnik opisao u svojim delima srpsku politiku ali i ljudsku slabost, samo nam je to prikazao kroz situacije koje navode na smeh do suza. Možda bi smo se i mi juče smejali do suza, da je vreme za smeh. Na žalost u Srbiji razorenoj autokratskom vlašću Aleksandra Vučića, takve konferencije za medije više ne mogu ni da nasmeju.

U DS Kragujevac za Uroševića i Stevanovića kažu da su „neki od najvećih sledbenika i podržavaoca vlasti Srpske napredne stranke“ i da nikako ne mogli da se nazovu opozicijom:

  • Gospodo Stevanoviću i Uroševiću, gde ste bili poslednje dve godine, kada su građani Kragujevca na ulicama grada, branili svoje pravo na život u slobodnom društvu ? Da li ste ih jednom rečju podržali, svojim prisustvom obodrili. Centar okupljanja opozicije, bio je Trg kog Gimnazije. Tamo su zajedno bili svi oni kojima je dosta urušavanja države,društva i institucija.
  • Gde ste bili kada je vlast proganjala radnike i sindikate ? Da li ste se makar jednom oglasili da ih podržite u borbi za očuvanje svojih fabrika i radnih mesta, pitaju kragujevačke demokrate.

Gradski odbor Demokratske stranke će, saopštavaju iz te partije, nastaviti sa svojim partnerima iz opozicije ali pre svega sa građanima Kragujevca, da bude nepokolebljivi protivnik ovog režima na svim nivoima vlasti.

Tagovi:

2 komentara

  1. Najbolju lekciju vam odrzala beogradska mladez na protestima .Vi ste politicki zaboravljeni(ni sto ljudi ne mozete da izvedete na ulicu)nemate clanstvo prebegli.Vas vladar je osnovao danasnje fariseje kako bi ste oslabili srs i na kraju vas napustio.U Kragujevcu se borite sa Verkom,jer ste (sa nekim vasim clanovima)karantinskim putem doveli sadasnju vlast.Koja opzicija u Kragujevcu jedni u klin(bojkot)drugi u plocu(nejaki)I tako do daljeg vecina ce biti ONI.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.