Đukić Dejanović: Postoje i politički razlozi zbog čega nisu završeni radovi na rekonstrukciji PU „Nada Naumović“

Politika

OBROCI IZ NOVE KUHINJE STIŽU ZA IZBORE

Ministarka bez portfelja u Vladi Republike Srbije zadužena za populacionu politiku, dr Slavica Dejanović izjavila je da ne zna zbog čega još uvek nisu završeni radovi na rekonstrukciji Centralne  kuhinje Dečje ustanove „Nada Naumović“, ali da se nada da će projekat uskoro biti završen.

Nije mi poznato zbog čega posao još uvek nije završen iako je rok bio januar 2019. godine, ali se nadam da će ipak sve to biti završeno u narednih mesec-dva.

Postoje i politički razlozi za to, rekla je Dejanović.

Ona je u intervjuu za Radio Zlatousti podsetila da je Ministarstvo na čijem je čelu  obezbedilo 80 odsto sredstava za rekonstrukciju i opremanje postojećeg objekta dok je Grad Kragujevac učestvovao sa 20 odsto.

Koliko mi je poznato, projektom je predviđena temeljna rekonstrukcija Centralne kuhinje i njeno opremanje najsavremenijim linijama za pripremanje hrane, pranje sudova i higijensko odlaganje otpada. Takođe, predviđeno je višestruko povećanje broja obroka i kvaliteta hrane, rekla je Dejanović dodajući da su ta sredstva  namenska, da se moraju potrošiti u tekućoj godini, i da njihovu realizaciju kontroliše inspekcija.

Prema njenim navodima postoje i opravdani razlozi za probijanje rokova, ali da je nedopustivo da deca u vrtićima duže od dve godine ne dobijaju uredne obroke.

Tu su onda zatajile i neke druge institucije. Ministarstvo obrazovanja mora da vodi računa o ispravnosti i kvalitetu hrane dece u predškolskim ustanovama.

Kragujevac nije neka Vrška čuka. Iz te kuhinje obroke dobija više hiljada dece. Ostaviti decu bez urednih obroka je velika sramota, rekla je dr Slavica Dejanović.

4 komentara

  1. Gdjo Djukić Dejanović, pa Vi bar znate da nije dobro prikazivati stvarnost onakvom kakva nije jer Vam je to profesija. Ne postoji tajni i nepoznati krivac za to stanje sa kuhinjom u „Nadi Naumović“ ,već samo jedan i jedini a to je gradonačelnik Kragujevca kojeg ne interesuje nijedan problem u gradu i sve pusta da se samo dešava i rešava. Ali Vi izgleda ne smete da ga pomenete. Da li mislite da je u redu da se u Velikom parku sa trudnicama i majkama sa decom što je Vaš resor, šetaju opasni psi bez korpe za koje se ne zna kada mogu napraviti štetu, samo zato što gradonačelnik ne prati rad Komunalne policije koja nikada nije ušla u Park niti opomenuli bilo kog vlasnika jer se plaše za svoju bezbednost iako im je to plaćeni posao i obaveza. Načelnik svih inspekcija je Zorica Avramović ali Vi izgleda ni o tome niste obavešteni i ne želite nikoga da pomenete već pričate o SRAMOTI , kao da su gradjani Kragujevca odgovorni za probleme povodom kojih ste se oglasili. Zato ni SPS ni SNS u Kragzujevcu ne treba glasati već Udruženja koja će sve ove teme rešavati odmah a neće čekati da prodje 5 godina ili godinu dana da bi se oglasili. Odgovornost niste pomenuli a zbog nje sledi i glasanje protiv svih onih koji ne smatraju sebe odgovornim pa ni Vi kada reagujete samo tako što će te reći da je SRAMOTA…Vi kao i gradonačelnik primate plate od gradjana Kragujevca i Srbije, koji su Vas glasali da radite i konkretno postupate, a ne da dajete izjave da je sramota, ili još gore da se ne oglašavate i ignorištete kritike za katastrofalno rukovodjenje gradom kao gradonačelnik Kragujevca.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.