Dve izložbe Andree Ivanović Jakšić u beogradskoj i kragujevačkoj „Rimi”

Kultura

Jesenji deo izložbene sezone u Galeriji „Rima” obeležiće dvodelna izložba savremene umetnice Andree Ivanović Jakšić, koja će biti održana istovremeno u oba galerijska prostora, u Beogradu i Kragujevcu.

Večeras, u sredu, 14. oktobra u beogradskoj Galerij „Rima” otvara se izložba umetnice Andree Ivanović Jakšić. Dva dana kasnije u petak, 16. oktobra i u kragujevačkom prostoru „Rime” biće otvorena postavka iste autorke. Ovo je po prvi put da neki savremeni umetnik ima istovremeno izložbe u oba „Rimina” izlagačka prostora pa se po rečima Nevene Martinović koja je priredila oba postavke može tretirati kao jedinstveni projekat, jedinstvena izložba u dva prostora.

Izložba u beogradskoj Galeriji „Rima” trajaće do 15. a u kragujevačkoj do 20. novembra a podržana je od Ministarstva kulture i informisanja Republike Srbije i Grada Kragujevca.

Andrea Ivanović Jakšić je diplomirala slikarstvo na Akademiji likovnih umetnosti u Novom Sadu (Srbija), u klasi profesora Milana Blanuše, 2005. godine. Samostalno i grupno je izlagala u Srbiji i inostranstvu (Japan, Mađarska, Švajcarska, Austrija). Njeni radovi se nalaze u privatnim kolekcijama (Srbija, Grča, Italija, Švajcarska, Japan, SAD) i korporativnim kolekcijama Philip Morris International – Niš Art Fondation i Wiener Stadtische collection.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.