DVERI: SVI UČESNICI LAŽIRANJA STEFANOVIĆEVE AKADEMSKE KARIJERE, DANAS SU NA VISOKIM FUNKCIJAMA

Politika

Srpski pokret Dveri ocenio je da se „svi oni koji su direktno učestvovali u lažiranju akademske karijere“ ministra unutrašnjih poslova Nebojše Stefanovića, danas nalaze na „visokim društvenim i najbitnijim državnim funcijama iz oblasti obrazovanja“.

Navodeći da je bivši dekan Univerziteta Megatrend Mirko Krlić sada rektor Privredne akademije u Novom Sadu a da je Ana Langović Milićević, „član komisije koja je na osnovu lažne diplome omogućila Stefanoviću početak postdiplomskih studija“ danas državni sekretar Ministarstva prosvete, Dveri su u saopštenju upitale da li su te funkcije „nagrade za njihovo saučestvovanje u kriminalnim delima“.

  • Drugi član iste komisije, njena kuma Tatjana Cvetkovski, još uvek profesor na Univerzitetu Megatrend, danas je pomoćnik ministra za srednje obrazovanje i član Nacionalnog tela za akreditaciju i proveru kvaliteta u visokom obrazovanju, navele su Dveri.

Iz pokreta su pozvali „lažnog doktora nauka“ Nebojšu Stefanovića da podnese ostavku na sve državne i stranačke funkcije iz „moralnih razloga“ jer po njihovim navodima, „činjenice pokazuju da je lažirao svoje obrazovanje od osnovnih zaključno sa doktorskim studijama jer fakultet koji je navodno završio u Londonu, ne postoji“.

  • Nije sramota nemati fakultet, mnogi pošteni i pametni gradjani Srbije ga nemaju ali je bruka i sramota lažirati svoje obrazovanje, pogotovo kada to rade najviši državni funkcioneri. I nije samo bruka i sramota, već i krivično delo za koje će jednog dana odgovarati pred zakonom, navele su Dveri.
Tagovi:

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.