DVLJA DEPONIJA U OHRIDSKOJ ULICI (2)

Društvo Grad

Sredinom maja Glas Šumadije je objavio četiri fotografije divlje deponije u Ohridskoj ulici. Kako saznajemo, objekat na fotografiji koju nam je poslao čitalac, bez dozvole je sagrađen pre skoro 35 godina, na katastarskoj parceli 10582, koja je u svojini Republike Srbije, a čiji je korisnik Grad Kragujevac. Prema informacijama iz Odeljenja za ozakonjenje, Gradske uprave za prostorno planiranje, urbanizam, izgradnju i zaštitu životne sredine, nije podnet zahtev za legalizaciju/ozakonjenje.

Ovaj objekat se dvadesetak godina ne koristi, a poslednjih godina je „svratište“ za korisnike nedozvoljenih supstanci. Drugog aprila, u večernjim satima, neko je podmetnuo požar, koji je ugašen uz pomoć vatrogasaca a policija sačinila zapisnik.
Prema dobijenim informacijama od inspekcijskih službi, navodno je dat pismeni nalog držaocu ovog objekta koji je upisan u list nepokretnosti Katastra u Kragujevcu, da se objekat ukloni o svom trošku, ali očigledno da držalac nema nameru da to urad. Stanari Ohridske ulice, koji su najviše ugroženi divljom deponijom u centru grada, kažu da imaju utisak kako „ni nadležne službe ne nameravaju da reše taj problem“.
Inče, deponija se nalazi na stotinak metara od glavnog ulaza u Klinički centar.

Tagovi:

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.