EDIS DURGUTOVIĆ: REKONSTRUKCIJA ZGRADE GRADSKE TRŽNICE DA BUDE UVOD U SREĐIVANJE MILOŠEVOG VENCA

Izbori/Bojkot

Kragujevačka priča pozdravlja rekonstrukciju zgrade Gradske tržnice, ali samo kao uvod u njeno pretvaranje u objekat namenjen kulturi. Zelenu pijacu, insistiraju u KG priči, trebalo bi izmestiti na lokaciju kasarne „Radomir Putnik“.

Na taj način bi se konačno stekli uslovi da se dovrši uređenje Miloševog venca kao kulturno-istorijske celine, smatra prvi na listi KG priča Edis Durgutović.

  • Započeta rekonstrukcija zgrade Gradske tržnice trebalo bi da bude uvod u sređivanje poteza Miloševog venca, povezivanja sa Amidžinim konakom, predivnim parkom, kao i sa zdanjem Stare skupštine i Stare crkve. Od ovog poteza treba napraviti atraktivno mesto i za turiste i za same Kragujevčane. Postojeću pijacu treba izmestiti na potez kasarne “Radomir Putnik” i time jednom za svagda rešiti pitanje pijace, a ovaj prostor urediti da bude mesto okupljanja i mesto tradicije i kulture, koje našem gradu i pripada, ističe Durgutović.  

  U KG priči smatraju da bi konačnim zaokruživanjem i uređenjem Miloševog venca kao kulturno-istorijske celine, uz obogaćivanje atraktivnim sadržajima, grad dobio prostor u kome bi uživali domaći i strani gosti, ali i svi Kragujevčani.

Tagovi:

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.