EMA MORTON U SKC-U

Društvo Kultura

Večeras u 22 sata, u Kontakt galeriji SKC-a, nastupiće „Emma Morton & the Graces“.

Škotska pevačica Ema Morton je sve prisutnija na evropskoj muzičkoj sceni i njen rad postaje sve više prepoznatljiv. Ema je ušla u TOP 3 na italijanskim listama, a poslednjih nekoliko godina pojavila se na glavnim televizijskim i radio stanicama. Sarađivala je i nastupala sa međunarodnim umetnicima, kao što su Oli Murs, Paolo Nutini, Alehandro Eskovedo i Glen Hansard.

Mračne, seksi pesme Eme Morton pronašle su put u svom poslednjem albumu „Bitten by the Devil“, objavljenog 11. maja. Debitantski album benda je monomitsko putovanje gde je izložen svet ljubavi i mržnje, straha i želja, ugnjetavanja i slobode, i proslavljen sirovim i hipnotičkim miksom zvuka džeza, roots-rock-a i uticajima folka, pevanim na škotskom dijalektu.

Album je napisala i producirala Ema, sa bendom koji čine bubnjar Piero Perelli i gitarista Luca Giovacchini. Debitantski album grupe obeležili su posebni gosti i saradnici kao što je Raphael Gualazzi, svirajući klavir u „Dirty John“, Gabriele Evanglista, jedan od najnovijih kontrabasista na džez sceni, Grammy dobitnik Gene Paul i čuveni Antonio Gramentieri (Sacri cuori, Don Antonio).

Ovaj album istražuje i proslavlja ideju“prelepih zagađenja“; tama ukorenjena u našoj prošlosti i sadašnjem trenutku se ujedinjuje sa svetlucavim sjajem egzotičnih svetova i zvucima amerikane, koji pokreću naše strasti i imaginaciju kroz bioskopske ekrane i stare rekordere naše mladosti.

Cena ulaznice je 300 RSD, a uz indeks ili đačku knjižicu 200 RSD.

Tagged

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *