„Energetika“ nastavlja da pljačka građane preskupim nametima predstavljenim kao račun za isporuku toplotne energije.

Politika

Prostom računicom Pokret „Složno za Kragujevac“ došao je do podatka da je u Kragujevcu centralno gradsko grejanje za stan od oko 50 kvadrata najmanje dvostruko skuplje od bilo kog drugog vida individualnog grejanja. Zar ne bi trebalo da centralno bude najjeftiniji način grejanja?

Ako se ima u vidu broj zaposlenih kao i visina zarada u „Energetici“ onda i ne čudi što Kragujevčani tokom cele godine moraju da se odriču drugih potrepština kako bi namirili potraživanja tog preuzeća, večito zaglavljenog „u restrukturiranju“.

„Složno za Kragujevac“ snažno se zalaže za nižu cenu grejanja, ali i plaćenje te usluge samo tokom grejne sezone. Da bismo do toga došli osnovni preduslov je optimizacija troškova u „Energetici“.

I ne manje važno – uz to što ima besomučan apetit ka novčanicima svojih korisnika, „Enegretika“ je, uprkos brojnim najavama vlasti da će ove sezone biti drugačije, i dalje jedan od glavnih zagađivača vazduha u Kragujevcu.

4 komentara

  1. Jekiću zašto ćutiš dok nas pljačkaju ti radiš u Energetici i Andjelkovic, Nikolić ili samo komenatišete i dižete buku kada vama odgovara.

  2. Bravo za komentar i hvala Bogu da neko napisa teks o pljačkanju „Energetike“
    -Sa isključenim radijatorima (na kalolimetrima smo) plaćam 900 din obavezni deo. Puta 12 meseci, puta koliko gradana, pa izračunajte….

  3. Lupi čovek i osta živ. Kakve bre veze imaju Đilas i Vučić sa Enegetikom!? Oni ne znaju ni da ovo preduzeće postoji.A što se tiče cene, ona može biti realno formirana tek kada svima budu ugrađeni kalorimetri.

  4. 200 radnika u Energetici je visak.
    Ko ne zeli uslugu Energetike neka se iskljuci sa sistema daljinskog grejanja.
    Moze da bira trajno ili privremeno iskljucenje tako kazu propisi i zakon.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.