Estam World Music Festival u Kneževom arsenalu

Kultura

Internacionalni ESTAM World Music Festival, četvrti po redu, biće organzovan 3. i 4. septembra u kompleksu Kneževog arsenala, a u organizaciji SKC Kragujevac.

U Čaurnici, u Kneževom Arsenalu 1884. godine zasvetlela je prva električna sijalica u Srbiji. Ove godine na platou ispred Čaurnice desetine reflektora će osvetljavati binu ESTAM World Music Festival-a, dok se na njoj budu smenjivale etablirane i buduće zvezde world muzike iz Indije, Srbije, Austrije, Norveške i Gambije.

Prvo veče festivala rezervisano je za buntovnice – žene koje prkose vekovnoj društvenoj tradiciji zajednica iz kojih potiču, istovremeno prenoseći bogatstvo muzičkog nasleđa tih istih zajednica sa neviđenom strašću. Drugo festivalsko veče donosi muziku sa Balkana na sto načina. Dobro, možda ne baš na sto, ali više nego dovoljno – od suptilne mreže bas linija do visoko-oktanske žurke sa aromom Mediterana, Afrike i Istočne Evrope.

3. septembar – Knežev arsenal
20:00 – MANDALA (Indija/Norveška/Srbija)
21:30 – SONA JOBARTEH (Gambija/Velika Britanija)

4. septembar – Knežev arsenal
20:00 NENAD VASILIĆ TRIO (Austrija/Srbija)
21:30 NAKED (Srbija)

Ulaznice po ceni od 900 dinara po danu i 1.500 dinara za oba dana, u prodaji su od 16. avgusta u Studentskom kulturnom centru Kragujevac.

foto: SKC
Tagovi:

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.