EU PRO PREDSTAVLJA POZIV ZA DODELU BESPOVRATNIH SREDSTAVA PREDUZETNICIMA, MIKRO I MALIM PREDUZEĆIMA

Društvo Ekonomija
Informativna sesija o drugom javnom pozivu razvojnog programa EU PRO za dodelu bespovratnih sredstava preduzetnicima i preduzetnicama i mikro i malim preduzećima bićeodržana u ponedeljak 14. oktobra 2019. godine u 10:30 časova u Kragujevcu u hotelu Kragujevac (Kralja Petra I 18). Evropska unija (EU) je za ovaj javni poziv opredelila ukupno 2,5 miliona evra kako bi doprinela povećanju konkurentnosti lokalne privrede u regionima Šumadije i zapadne Srbije i Južne i istočne Srbije.

Poziv je otvoren do 10. novembra 2019. godine, a pravo učešća imaju preduzetnici i preduzetnice, mikro i mala preduzeća koja se bave proizvodnjom i koja su registrovana u periodu od 2014-2018. godine u 99 gradova i opština[1] uključenih u program EU PRO. Opredeljena sredstva namenjena su za nabavku opreme i uvođenje usluga sa ciljem da se unapredi proizvodnja i tržišni potencijal privrednih subjekata i doprinese povećanju zaposlenosti.

Preduzeća mogu da konkurišu za bespovratna sredstva u visini od 10.000 do 30.000 evra, dok je za brzorastuća i izvozno orijentisana preduzeća i preduzetnike maksimalan iznos podrške 70.000 evra.Takođe, korisnici/ce sredstava treba da obezbede finansijsko učešće u projektu u visini od 20 odsto, odnosno 30 odsto ako apliciraju za sredstva veća od 30.000 evra.

Više informacija o samom pozivu, kriterijumima za izbor korisnika, načinu konkurisanja kao i dokumentacija za prijavljivanje dostupne su na internet stranici EU PROa: Drugi javni poziv za podnošenje predloga projekata za nabavku opreme i uvođenje usluga za preduzetnike, mikro i mala preduzeća, gde zainteresovani preduzetnici/ce mogu da se prijave za učešće na info-sesijama.

Aktivnosti EU PRO-a, programa  koji doprinosi ravnomernijem društveno-ekonomskom razvoju Srbije, Evropska unija podržava sa ukupno 25 miliona evra. Program ima za cilj da doprinese povećanju konkurentnosti mikro i malih preduzeća, poboljšanju poslovnog okruženja i unapređenju socijalne kohezije u 99 jedinica lokalne samouprave, u dva regiona: Regionu Šumadije i zapadne Srbije i Regionu južne i istočne Srbije. Aktivnosti na terenu sprovodi Kancelarija Ujedinjenih nacija za projektne usluge (UNOPS).

RASPORED ODRŽAVANJA INFORMATIVNIH SESIJA PO GRADOVIMA I OPŠTINAMA

*Napomena: Predstavnici/ce EU PRO programa biće dostupni za izjave za medije pre početka info-sesija, od 10:30 do 11 časova.

KRAGUJEVAC

ponedeljak, 14. oktobar u 10:30, Hotel Kragujevac (Kralja Petra I 18)

ZLATIBOR

ponedeljak, 14. oktobar u 10:30, hotel Mona (Miladina Pećinara 26)

ŠABAC

utorak, 15. oktobar u 10:30, Hotel Sloboda (Trg šabačkih žrtava bb)

KRALJEVO

utorak, 15. oktobar u 10:30, Hotel Botika (Naselje Moše Pijade 1/A)

SREBRNO JEZERO

sreda, 16. oktobar u 10:30, Hotel Danubia Park (Beli bagrem bb)

NOVI PAZAR

sreda, 16. oktobar u 10:30, Kulturni centar (Stevana Nemanje 2)

KRUŠEVAC

četvrtak, 17. oktobar u 10:30, Biznis inkubator (Jasički put 9)

ZAJEČAR

četvrtak, 17. oktobar u 10:30, Timočki Omladinski Centar – POMAK (Generala Gambete 44, VIII sprat)

Tagged

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *