Fakultet inženjerskih nauka obeležava 60 godina rada

Društvo Video

Fakultet inženjerskih nauka Univerziteta u Kragujevcu tradicionalno obeležava Dan Fakulteta u poslednjoj sedmici meseca novembra. Zbog poznatih okolnosti, odloženo je obeležavanje velikog jubileja – 60 godina uspešnog rada nekadašnjeg Mašinskog fakulteta, današnjeg Fakulteta inženjerskih nauka.

Povodom jubileja, dekan Fakulteta inženjerskih nauka, prof. dr Dobrica Milovanović, obratio se putem video poruke osnivačima, patnerima, saradnicima i prijateljima Fakulteta i uputio čestitku sadašnjim i bivšim zaposlenima i studentima, uz osvrt na rezultate postignute u periodu od 2010. do 2020. godine, odnosno tokom decenije koja nas deli od obeležavanja pedeset godina rada.

  • Godina koja se kalendarski bliži kraju bila je teška i puna izazova. Suočeni sa pretnjama i posledicama pandemije koronavirusa, bili smo prinuđeni da tokom 2020. menjamo metode rada, načine komuniciranja, da menjamo svoje obrasce ponašanja i svoje navike. Istovremeno, za Fakultet inženjerskih nauka Univerziteta u Kragujevcu 2020. je godina značajnog jubileja – 60 godina od osnivanja i isto toliko godina uspešnog rada.
    Međutim, kao što su naš nastavni proces i naše aktivnosti u domenu naučnoistraživačke delatnosti poprimili nove forme, i obeležavanju jubileja smo pristupili sa neophodnim oprezom, svesni da su poštovanje propisanih mera zaštite i odgovornost prema zajednici, zaposlenima i studentima, neuporedivo važniji od želje da se naš veliki jubilej svečano obeleži i proslavi, rekao je Milovanović.
Tagovi:

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.