Formirana odbornička grupa SPAS Kragujevac, Gavrilović tvrdi da Alternativa „ne postoji“

Grad Politika

Danas je u Skupštini grada formirana nova odbornička grupa – SPAS Kragujevac. Čine je petoro nekadašnjih odbornika koja su odbornički mandat dobili na listi Svi na ovu stranu i do formiranja gradskog parlamenta u novom sazivu bili članovi Zajedno za Šumadiju i jedan odbornik Alternative Marko Gavrilović.

Nekadašnji odbornik “Alternative”, Marko Gavrilović je za InfoKG potvrdio da je sad član stranke “SPAS” i da ona ulazi u lokalni parlament. Na pitanje zbog čega je napustio “Alternativnu” i prešao u SPAS rekao je: 

  • Grupa građana Alternativa je još 2018. sa strankom SPAS imala interni dogovor da nakon izbora postane deo nje. Pojedinici iz “Alternative” su posle izbora pregovarali i sa drugim strankama, ali ne želim da iznosim prljav veš. Na kraju nije postignut dogovor i “Alternativa” nije postala deo vladajuće većine, a nije se pripojila ni SPAS-u. Tada se Grupa građana “Alternativa” raspala i ona ne postoji. Nakon svega toga, počeli su pregovori sa ljudima koji vode organizaciju u Kragujevcu, mene i pojedinih članova Alternative. Na kraju sam tako postao deo SPAS-a, rekao je za InfoKG Gavrilović. 
Tagovi:

5 komentara

  1. Ovo što je uradio Marko (prelaskom u odborničku grupu SPAS-a čiji je član bio i pre izbora) nije ništa prema onome što radi „šef“ Alternative Slađan Rakić od 2000 godine do danas. Slađan je prvi put postao odbornik u MZ Lepenica (izborna jedinica Ilina Voda) 2000 godine, i to kao član SPO i kandidat na listi „Zajedno za Kragujevac“ (čiji je nosilac bio Verko i na kojoj su se nalazili članovi SPO i odmetnuti članovi DS Bora, Neđa, Slavica Saveljić i dr.). Posle tih izbora (na kojima je Verkova grupacija „Zajedno za Kragujevac“ izgubila od DOS-a) Slađan je svoj mandat „odneo“ u vladajući DOS (preciznije rečeno u DS) i na taj način postao prvi preletač u istoriji lokalnih izbora u Kragujevcu. Verovatno tada uvidevši da preletanje nije kažnjivo, Slađan istu priču ponavlja i 2014 godine kada (suprotno odlukama DS čiji je bio član) daje podršku Radomiru Nikoliću i njegovim naprednjacima za „karantinsku“ smenu Verka sa mesta gradonačelnika (kao i čitave gradske vlasti). Postavši na taj način deo nove naprednjačke „karantinske“ većine Slađan automatski biva isključen iz DS, ali do kraja ostaje veran Radomiru koji ga (za učinjenu izdaju) nagrađuje finansiranjem njegovog eko-parka. Eto to je kratka politička biografija ove naše lokalne političke „moralne gromade“ koja danas ima obraza da proziva ljude za ono što je njemu već postala praksa.

  2. Moralno politicki polazni kursevi.Polecu,prelecu,podmecu udarnici strucne politike opste prakse.Slogani razni all jedan za sve stranke.Kada jednog Dana nn godine ukinu sebi privilegije mozda se desi neko cudo do tada sve vec vidjeno.

  3. Nisu oni bili članovi „Zajedno za Šumadiju“ jer je ta politička organizacija odavno ugašena. Ugasio je Verko lično pre odlaska u Dinkićeve „Ujedinjene regione Srbije (URS)“. Danas više ne postoji ni URS pa ni članstvo te organizacije. Ovi odbornici su bili na junskim lokalnim izborima na listi Stamatovićeve „Zdrave Srbije“ (a lista je nosila naziv „Svi na ovu stranu“), jer je to bio jedini način da se Verko pojavi na izborima (pošto nema ni stranku ni grupu građana). Oni čak nisu bili ni članovi stranke „Zdrava Srbija“ pa prema tome, uzevši u obzir ono što je prethodno rečeno, nisu bili članovi nijedne političke organizacije. Sve ovo zvuči paradoksalno ali je na žalost istina. Sve su to bile Verkove političke „bravure“ (npr. na prošlim lokalnim izborima svi „Verkovi“ odbornici su bili na listi „Zajedno za Srbiju“, stranke Dušana Petrovića iz Šapca). Prosto rečeno svi odbornici sa liste „Svi na ovu stranu“ su faktički samostalni odbornici, a odbornički mandati su im praktično poklonjeni (ili još preciznije: baš briga Stamatovića iz Čajetine za neke odbornike u Kragujevcu). Toliko o Verkovoj političkoj pismenosti. Ipak mu se političko šibicarenje i predizborno udvaranje Vučiću nije isplatilo.

  4. Molili da budu deo vlasti i sad mi glume opoziciju.Jedini koij su rekli odmah da nece da ulaze u pregovore jesu Verko i Milan Urosevic,sto su i ispostovali.A o kradji mandata ne trebaju oni da pricaju,zaboravili su na 2016 godinu kada su dobijen mandat na ime Borisa Tadica ukrali i preneli u tu grupu gradjana.Zato nisam glasala ni 2016 godine a ni sad!!Svi su isti!!!

    1. Pa Verko i Milan su znali da ih naprednjaci neće pozvati na pregovore. Zbog toga su od njih i „odustali“. Prevario ih je Vučić još pre izbora, a da oni toga nisu bili svesni (Verko se pre izbora kleo u Vučića i svakodnevno mu se udvarao na predizbornim političkim skupovima). Doduše Milan je narodni poslanik sa naprednjačke izborne liste pa mu ovo i nije teško palo. On je znao da će biti u vlasti na republičkom nivou, pa je mogao sebi dozvoliti luksuz da sada glumi opoziciju u lokalnom parlamentu.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.