Fotografija „Ljubav koja spaja” – Članovi Foto kluba Kragujevac na međunarodnoj izložbi na Krku

Društvo Kultura

Članovi Foto kluba Kragujevac izlažu na zajedničkoj međunarodnoj izložbi Foto kluba Krk sa kolegama iz Slovenije, Italije, Litvanije i Hrvatske a koja je otvorena od 2. do 22. aprila. Na inicijativu Foto kluba Krk u Galeriji Decumanus može se razgledati međunarodna fotografska izložba „Fotografija – ljubav koja spaja” kojom se predstavljaju odabrani radovi fotografa iz pet foto klubova i udruženja iz različitih zemalja.

(foto Goran Kojadinović)

Sem kragujevačkog na izložbi na Krku izlažu članovi: Foto kluba Radovljica iz Slovenije, Associazione Roiano per Tutti (Sezione fotografica Meetingclick) iz Italije, Dusetų dailės galerijos fotografai iz Litvanije i domaćini, Foto klubu Krk koji je krčku galeriju ovom prilikom opremio zanimljivim, žanrovski različitim radovima pedesetak fotografa.

Iz Foto kluba Kragujevac na izložbi na Krku su zastupljeni sledeći naši autori: Zoran Đorđević, Vladimir Matejić, Slavoljub Radojević, Predrag Mihalović, Nikola Miljković, Nenad Živanović, Ivan Stojanović, Goran Kojadinović, Dragan Milenković, Bratislav Veličković i Aleksandar Buđevac.

(foto Dragan Milenković)

Ovim postavom „Fotografija – ljubav koja spaja” poručuju nam inicijatori izložbe i domaćini, namera je bila da okupe što više međunarodnih fotografskih asocijacija s kojima i inače održavaju prijateljsku saradnju. Osim crno-bielih i fotografija u boji koje, uz ostalo, beleže portrete, ambijente, pejzaže ili detalje koji se graniče s apstrakcijom, na izložbi je predstavljena i kompilacija video radova kojima se prezentuju aktivnosti i delovanje svakog kluba ili udruženja čiji su radovi izloženi na Krku.

Tagovi:

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.