GORAN MARKOVIĆ: VLAST ĆE IĆI DO OTVORENOG TERORA ILI ĆE PASTI

Doba korone Društvo

Reditelj Goran Marković izjavio je da je da će ostati pustoš, kada prođe opasnost od korona virusa, i da će to biti sasvim druga situacija za vlast koja će „stvari dovesti do kraja, do otvorenog terora, ili će pasti“.

  • Prvo što sam pomislio kada je uvedeno vanredno stanje bilo je: da li je to uvod u institucionalizovanu diktaturu, teror koji je zakonski ozvaničen? Mislim da je to vidljivo u teško skrivenom zadovoljstvu vlasti što sada mogu, pod izgovorom borbe protiv bolesti, da urade bilo šta, rekao je Marković, u intervjuu za novi broj nedeljnika NIN.

„Samo što je to“, dodao je Marković“, a bojim se da oni to polako shvataju, dvosekli mač“.

  • Setite se 5. oktobra (2000) koji je Miloševića koštao glave. On je došao kao posledica rata iz koga je Srbija izašla poražena i osramoćena. Sada situacija po diktatora nije manje opasna. Ovo je proći i šta će ostati? Pustoš. I ekonomska, i psihološka, i politička, rekao je Marković.
  • Biće to za ovu vlast sasvim druga situacija. Oni će ili stvari dovesti do kraja, do otvorenog terora, ili ća pasti, naglasio je Marković.

Tagovi:

3 komentara

  1. Goran je u pravu : Ovo je situacija u kojoj vlast moze da radi sta hoce.
    Na nama – gradjanima – je da se BORIMO da o svemu budemo obavesteni (hvala Glasu Sumadije) i da gde god mozemo ucestvujemo. Svako u svom domenu. Kad ovo prodje, svodicemo racune.

  2. Voleo sam i dalje gledam Goranove filmove, ali je čovek prolupao…od pakosti, zlobe …čega, pitanje je. Kakav izgovor i o čemu ti opšte besediš ? Svi koji su kasnije uveli lockdown i vanredna stanja imaju daleko veći broj zaraženih…žalosno je kad se čoveku od mržnje potpuno zamagli vidik…demagogija je opasnija od virusa…o kom teroru, pustošenju i vizijama pričaš. Pa da nema vojske ova budaletina koja je udarila lekara i osoblje, bi zarazila stotine naših Kragujevčana. Gorane, moje si najveće razočaranje u doba Korone. Sad je vreme brige za sve oko nas, a ti širiš zlobu…pakosno i nimalo ohrabrujuće ni za koga !

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.