GORAN NIKOLIĆ NA POLA PUTA DO CILJA

Društvo Sport

Kragujevački paraolimpijac Goran Nikolić uspešno je istrčao 36 od 77 maratona na stazi u Čikagu. Novi jedinstveni atletski poduhvat, koji obuhvata punih 77 maratona za 77 dana u dužini od 42,195 km, Goran je započeo 18. aprila, na stazi pored jezera Third lejk.
Ovaj atletski podvig ima i humanitarni karakter. Sva prikupljena sredstva namenjena su završetku izgradnje sportske hale Bogoslovije „Sveti Jovan Zlatousti“, čime će Kragujevac dobiti još jedan moderan sportski objekat, a Srbija prvi takve vrste sa svim sadržajima prilagođenim i potrebama sportista sa invaliditetom.
Kragujevački tročlani tim, tokom boravka u Čikagu, smešten je u neposrednoj blizini manastira Nova Gračanica, a veliku podršku Goranu Nikoliću pruža i ekipa fudbalskog kluba Chicago Fire na čelu sa trenerom Veljkom Paunovićem.

Foto i video zapise iz Čikaga i maratona 77/77 sa dnevno ažuriranim izveštajima svi zainteresovani mogu da prate na sajtu gorannikolic.net

Inače, kragujevački paraolimpijac ušao je u Ginisvu knjigu rekorda 2016. godine, kada je istrčao 55 maratona za 55 dana, od Kragujevca, širom Srbije, do Budve.

Tagovi:

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.