GOSTOVANJE PREDSTAVE „STRIPTIZ”

Društvo Kultura

Lakrdija o slobodi i duševno telesno razgolićavanje

Totalno duševno (a donekle i telesno) razgolićavanje na sceni našeg Teatra u sredu, 19. februara gostuje komad „Striptiz” farsa u kojoj glume poznati glumci Radoslav Milenković i Miloš Samolov.

U ovoj „falusofističkoj lakrdiji o slobodi” dva sasvim obična građanina, neobjašnjivim sticajem okolnosti bivaju ubačeni u prostoriju kojoj ne znaju ni poreklo ni namenu. Njihovi različiti pogledi na svet dovode do sukoba oko toga treba li pokorno snositi takvu kafkijansku situaciju ili pobunom izboriti pravo da se izađe. Međutim, bez obzira na njihovo potpuno različito shvatanje pojma slobode, Ruka Vlasti tretira ih jednako i primorava ih i na telesni i na duševni striptiz. Još uvek se ne zna šta je na kraju bilo sa njima…

Predstava „Striptiz” autorski je projekat Radoslava Milenkovića, koji je i njen reditelj. Projekat je nastao je po motivima jednočinke Slavomira Mrožeka, obogaćen tekstovima Franca Kafke i Viljema Šekspira. To je farsa o brutalnom razgolićavanju duše i tela. Komedija o svevremenim temama slobode i tiranije, pobune i oportunizma, izbora između akcije i trpljenja, o apsurdnoj sudbini i nemoći „običnog malog čoveka” u autokratskom društvu koje bez milosti gazi osnovne moralne i egzistencijalne, građanske i ljudske slobode.

Autor songa u predstavi je Rambo Amadeus, koreograf Jelena Ćosić a dizajner zvuka Marko Fabri.

U sredu, 19. februara u 20 sati na Velikoj sceni Teatra lakrdija o (ne)slobodi „Striptiz”. Cena karte je 1.000 dinara.

Tagovi:

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.