Gradonačelnik kragujevca Nikola Dašić i dr Danica Grujičić u ime grada i Fondacije potpisali sporazum o saradnji

Grad

Za prof. dr Danicu Grujičić predsednicu Fondacije ’’Zajedno za mlade – prof. dr Danica Grujičić’’ i njene saradnike, gradonačelnik Kragujevca Nikola Dašić upriličio je prijem u zgradi Gradske uprave. Razgovarali su, između ostalog, i o do sada realizovanim humanitarnim akcijama, onima koje su u toku ali i o budućim zajedničkim aktivnostima. Tom prilikom potpisali su Sporazum o saradnji kojim je predviđeno unapređenje položaja mladih, stipediranje najtalentovanijih studenata sa teritorije grada Kragujevca iz oblasti nauke, umetnosti i sporta, zajedničko apliciranje kod resornog Ministarstva i fondova za realizaciju projekata koji se tiču pitanja mladih.

Sa predstavnikom Ministarstva pravde Dejanom Carevićem, direktorom Uprave za izvršenje krivičnih sankcija, obišli su Medicinsku školu sa domom učenika “Sestre Ninković“ i novoopremljeni kabinet za praktičnu nastavu, finansiran sredstvima Ministarstva.

  • Grad Kragujevac i Kancelarija za mlade će i ubuduće nastaviti da učestvuje i pruža podršku humaniranom radu Fondacije prof. dr Danice Grujičić. Od izuzetnog je značaja za grad da bude partner Fondaciji iza koje stoji ime stručnjaka poznatog ne samo u Srbiji već u regionu i šire, rekao je gradonačelnik Dašić.

On je izrazio zadovoljstvo da Kragujevac čuva tradiciju jedne od najstarijih škola u Srbiji koja se ogleda u rezultatima i uspesima njenih đaka, dodao je gradonačelnik Kragujevca.

U proteklom periodu Grad Kragujevac i Kancelarija za mlade priključili su se humanitarnoj akciji „Zajedno za dečije osmehe“, koju u saradnji sa Zvaničnim glasilom SPC za decu “Svetosavsko zvonce“ organizuje Fondacija u cilju prikupljanja pomoći za decu na Kosovu i Metohiji.

  • Pored humanitarne akcije, Fondacija je pokrenula i veliku SMS kampanju za prikupljanje pomoći za izgradnju kuće za višečlanu porodicu na Kosovu ali i za pomoć srpskog naroda u Republici Srpskoj nakon zemljotresa, kaže prof. dr Grujičić.

Akcija slanja poruke na humanitarni broj Fondacije 4334 trajaće do sredine februara a prikupljena sredstva namenjena su za realizaciju ovih akcija. Ona je podsetila da je rad Fondacije pokrenut na inicijativu i iz potreba mladih, ali i na to koliko je važno da se zvanične institucije sistema uključe u pomoć mladim ljudima okupljenim oko Fondacije. Vaspitavanjem mladih kroz edukativne tribine, promocijom tradicionalnh vrednosti ali i podizanjem ekološke svesti mladih da budu spremni i pomažu jedni drugima i čuvaju svoju okolinu, možemo da budemo sigurni da imamo generaciju koja će biti spremna da nas vodi u bolju budućnost, poručila je prof. dr Danica Grujičić, predsednica Fondacije.

Medicinska škola “Sestre Ninković“ sredstvima dobijenih iz Konkursa Ministarstva pravde opremila je kabinet za praktičnu nastavu. Reč je o najsavremenijoj opremi u vrednosti od 2,1 miliona dinara, a prema rečima direktora škole, Vladimira Jakšića novoopremljeni kabinet u značajnoj meri utiče na kvalitet praktične nastave naročito u periodu epidemije kada učenici nemaju mogućnost realizovanja prakse u KC Kragujevac.

Škola je dobila sredstva iz Konkursa za dodelu sredstava prikupljenih po osnovu odlaganja krivičnog gonjenja koji Ministarstvo pravde sprovodi već peti put. Komisija za dodelu sredstava iz oportuniteta najbolje rangiranim projektima dodelila je sredstva među kojima je i kragujevačka Medicinska škola. Projekat je ocenjen kao veoma kvalitetan i nadam se da će predstavljati značajan oslonac u budućem radu učenika i škole, rekao je Dejan Carević, direktor Uprave za izvršenje krivičnih sankcija i predsednik Komisije.

Učenicima završne godine Medicinske škole, prof. dr Danica Grujičić održala je predavanje.

Tagovi:

2 komentara

  1. Sramota je da pišete o Dašiću i sa kim se sastao, a da je javnost u Srbiji obaveštena da je preminuo nastavnik osnovne škole u Kragujevcu, a da Vi niste o tome izvestili javnost Kragujevca i njegove učenike sa informacijom o uzrocima njegove smrti !

    1. Poštovani, javnosti smo u vezi sa smrću profesora pružili informaciju u skladu sa novinarskim standardima. Glas Šumadije nikada ni o čemu neće izveštavati tabloidno

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.