GRADONAČELNIK NIKOLIĆ IZBEGAO NOVINARSKU KAFU

Društvo Video

Kragujevački novinari pozvali su gradonačelnika Kragujevca Radomira Nikolića da danas popije kafu sa njima porazgovara o medijskoj situaciji u gradu. „Kafenisanje“ je, kako je bilo planirano, trebalo da se održi u nedavno otvorenom Medijskom skloništu za novinare, udaljenom samo storinak metara od kabineta gradonačelnika. ali se on nije pojavio pa je novinarima preostalo da „gledaju u šolju“  da bi „videli“ šta gradonačelnik misli o katastrofalnoj medijskoj situaciji u gradu.

Jedna od inicijatora kafenisanja Bojana Vlajović Savić, izjavila je za Glas Šuadije da je gradonačelnik verovatno procenio da bi mu, s obzirom na medijsku situaciju u gradu, novinarska kafa bila gorka i da zbog toga nije došao u Medijsko sklonište.

  • Mi smo zaista očekivali da će gradonačelnik Nikolić prihvatiti poziv da razgovaramo o problemima medija poput „Kragujevačkih novina“ koje se proteklog četvrtka nisu pojavile na kioscima zbog blokade računa. Ali ne samo o problemimima  medija pojedinačno nego i otome šta bi grad trebalo da učini da se popravilo informisanje građana Kragujevca, rekala je Vlajović Savić.

Kragjevac ne raspisuje konkurse za sufinansiranje medijskih sadržaja od interesa javnosti, čime sprečava bilo kakvu mogućnosti pristupa budžetskim sredstvima namenski izdvojenim za informisanje.

  • Kada se obustave sve isplate iz gradskog budžeta  može se očekivati da će lokalani mediji koji rade i izveštavaju u javnom interesu i koji se ne bave  proizvodnjom komercijalnih sadržaja doći u problem, istakla je Vlajović Savić.

Ona je podsetila da je u Kragujevcu već ugašeno nekoliko gradskih televizijskih i radio stanica, izrazila bojazan da takva sudbina može zadesiti i „Kragujevačke“.

  • Ne znam da li  je gradonačelnik na pravi način razumeo koliko je ozbiljan ovaj trenutak i koliko je veliki problem u kome se gradski mediji nalaze. Ne znam ni da li je razumeo da je on gradonačelnik svih građana i medija u Kragujevcu, bez obzira da li ga podržavaju ili ne i da li o njemu pišu hvalospeve ili se kritički odnose prema njegovom radu, kazala je Vlajvić Savić i dodala da će novinari zahtevati da odu kod gradonačelnika na kafu.
  • Zahtevaćemo da, pošto on nije došao na kafu u medijsko sklonište , mi ldemo kod njega. Ne mora ni da nam kuva kafu, ali mora da nas primi jer je obaveza  gradskih funkcionera da odgovaraju na pitanja građana ai nvinara, rekla je Vlajović Savić. 

Tagovi:

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.