GRUPA GRAĐANA „DR VLADICA STANOJEVIĆ“ U SREDU UVEČE PREDALA ISPRAVLJENU LISTU ODBORNIČKIH KANDIDATA

Izbori/Bojkot Politika

Grupa građana „Dr Vladica Stanojević“ predala je sinoć u 22 i 30 sati ispravljenu listu kandidata za odbornike u Skupštini Kragujevca. A kako Glas Šumadije saznaje, lista bi, pod rednim brojem 10, trebalo da bude proglašena danas u 13 sati.

Podsetimo, Gradska izborna komisija je utvrdila da „porazumom nije utvrđen nosilac izborne liste“:

  • Ime nosioca izborne liste označeno je u nazivima izbornih lista u sledećim obrascima: Izjava o prihvatanju kandidature za odbornika Skupštine grada Kragujevca, Izjava birača da podržava izbornu listu kandidata i Spisku birača koji svojim potpisima podržavaju izbornu listu kandidata, te se naziv izborne liste i nosilac izborne liste ne mogu jasno utvrditi. U propisanim obrascima od strane Gradske izborne komisije, naziv izborne liste nije usklađen sa nazivom izborne liste u tekstu Sporazuma, navedeno je u saopštenju GIK-a.

Jedna od zamerki bila je i da je „utvrđeno da upisano zanimanje kod 12 kandidata nije identično zanimanju koje su kandidati upisali u pismenoj izjavi da prihvataju kandidaturu“.

Nosilac liste Vladica Stanojević za Glas Šumadije kaže da će, ukoliko i danas ne bude proglašena lista, „pomoć potražiti na Upravnom sudu“:

  • Neće nas sprečiti da izađemo na izbore. Idemo uzdignute glave. Što nas više gaze, naš rejting svakog dana sve više raste.
Tagovi:

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.