HENDLOVA OPERA “IMANEO” U KNJAŽEVSKO SR PSKOM TEATRU

Društvo Kultura

Opera „Imeneo“, G.F. Hendla, biće večeras izvedena i 8. novembra, u Knjaževsko-srpskom teatru, sa početkom u 20 časova, čime, kako se oficijelno najavljuje, počinje stvaranje operske scene u Kragujevcu.

  • Jak utisak ostavlja činjenica da ovo delo nikada nije izvođeno u Srbiji, pa čak ni u ovom delu Evrope. Sa više od 50 učesnika na sceni, organizacije „Opera nova“ i „Kragujevački orkestar“ napraviće pionirske korake prema stvaranju stvaranju operske scene u Kragujevcu, navode inicijatori za formiranje opera u centru  Šumadije

Dodaju da će profesionalna režija, scenografija i vrhunski umetnici, večeras i 8. novembra uveče, približiti Kragujevac najznačajijim  umetničkim centrima u regionu.

  • Pozivamo građane da prisustvuju ovom događaju i obogate iskustvo snažnom energijom koju će mladi umetnici izazvati svojim emotivnim nastupom. Probudićemo u publici nešto iskreno i pravo, poručuje Tadija Miletić,reditelj opera “Imaneo”.    

Solisti u operi “Imaneo” su  Mina Gligorić, Zorica Beloica, Igor Andrić, Marijana Davinić i Predrag Kačavenda. Dirigent  je Nemanja Mitrašević, scenograf I kostimograf: Ana Kolbianova, a  producent: Miljan Beloica. Projekat se realizuje  uz podršku kragujevačke gradske uprave.

Tagovi:

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.