HUMANITARNA AUKCIJA DRESOVA ZA KUZMU

Društvo

Kragujevčanin Aleksandar Kuzmić (1980), otac petogodišnjeg dečaka, suprug, sin, brat, prijatelj, višestruki davalac krvi, neko ko je vodio sportski život. Međutim, od aprila 2019. godine svakodnevnicu je, nažalost, morao da zameni borbom za život. Tada mu je saopštena dijagnoza koja ubija svaku nadu. Reč je o primarnom tumoru mozga četvrtog stepena koji se za sada veoma teško ili nikako ne leči. Njegovi drugari, „stara škola“ navijača Radničkog rešena je da Kuzmi pomogne, te su prikupljeni dresovi, majice, rekviziti svetkih, a naših velikih imena sporta koji su rado poslali svoje stvari za Kuzmu, kao i duksevi i majice pozatih muzičara.

Aukcija se održava u subotu od 17 do 19 časova u kafeu Marabu.

Ovu akciju za prijatelja Kuzmu osmislio je i pokrenuo Petar Raković, član „stare škole“ navijača Radničkog, te je prikupljeo mnoštvo potpisanih dresova, majica, dukseva, sportskih rekvizita naših, ali i u svetu poznatih sportista, počev od Novaka Đokovića, Nemanje Vidića, Luke Milivojevića, Jelene Brooks, Filipa Kostića, Dušana Tadića… Tu su i Milutin Stefanović, Petar Raković, Dušan Basta, Miloš Tanović, Nenad Tomović, Aleksandar Milenković, Ivan Obradović, Vladimir Čedić, Ivan Mošić, Radoslav Nesterović, Aleksandar Petrović i drugi.

Odazvali su se i muzičari, Beogradski sindikat i Mikri Maus, uplatom novca i priloženim majicama i duksevima. Naša Kragujevčanka, velikan glumačke scene, Gorica Popović, takođe je dala svoj doprinos.

Sem učešćem u aukcijskoj prodaji, našem sugrađaninu možete pomoći i putem Fondacije Budi human.

O Aleksandru

Aleksandar je otac petogodišnjeg dečaka, suprug, sin i brat. Do početka 2019. godine je vodio zdrav, sportski način života. Bio je višestruki davalac krvi, uvek tu za druge u nevolji, čovek koji je širio vedrinu, odličan smisao za humor ga je krasio, dobro raspoloženje i nesebična ljubav.

Aleksandrov život se naglo promenio u aprilu 2019. godine, kada mu je saopštena dijagnoza koja ubija svaku nadu. Reč je o primarnom tumoru mozga četvrtog stepena ili o Glioblastomu koji se za sada veoma teško ili nikako ne leči.

Tumor se ne može odstraniti jer se nalazi na takozvanoj grani života, pa je Aleksandar do sada bio izložen zračnoj terapiji od trideset tretmana i hemioterapiji Temodalom u trajanju od šest ciklusa.

Tagovi:

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.