I DANAS SE PRIKUPLJAJU POTPISI ZA SPAS ZAVODA ZA ZAŠTITU RADNIKA

Društvo

Peticija koja se potpisuje za spas Zastavine ambulante, formalno ne može da utiče na zaustavljanje procesa prinudne likvidacije koji sprovodi Agencija za privatizaciju, rečeno je na sednici Saveta za zdravlje grada Kragujevca, gde je i saopšteno da će konačnu odluku o sudbini ove zdravstvene ustanove doneti Ministarstvo zdravlja, Institut za javno zdravlje Srbije „Milan Jovanović Batut“ i da će se ona znati za nekoliko dana.

  • U saradnji sa Ministarstvom zdravlja grad Kragujevac traži najbolje rešenje za Zastava Zavod za zdravstvenu zaštitu radnika, gde je Agencija za privredne registre, zbog administrativnog propusta nastalog u vreme pre nego što je grad Kragujevac preuzeo osnivačka prava, krajem maja pokrenula postupak prinudne likvidacije, rekla je Gordana Damnjanović članica Gradskog veća za zdravstvenu i socijalnu zaštitu na redovnoj sednici Saveta za zdravlje.

Prema njenim rečima „proces likvidacije je neizbežan, ali je interes grada da Medicina rada opstane i da se iznađe rešenje koje će omogućiti da 35.000 osiguranika nastavi da se leči kod svog izabranog lekara u istom prostoru“;

  • Mi smo predstavnicima Ministrstva zdravlja i ostalih relevantnih instutucija izneli problem i predočili moguća rešenja, a održan je i sastanak sa rukvodstvom, predstavnicima zaposlenih i sindikalnih organizacija. Kakvo će biti rešenje, odnosno koji model će resorno Ministarstvo da ponudi znaćemo već za nekoliko dana, rekla je Gordana Damnjnović.

Svi sindikati Zavoda za zdravstvenu zaštitu radnika, koji su uputili zahtev Ministarstvu zdravlja i gradonačelniku Radomiru Nikoliću za osnivanje Zavoda, pošto ta zdravstvena ustanova trenutno ima status privrednog društva, nastavljaju i danas sa prikupljanjem potpisa za spas Zavoda. Peticija za spas zavod, a to znači formiranje Zavoda, moći će do 14 sati da se potpiše ispred Zastavine ambulante, od 9 do 14 sati ispred Balkana, a u popodnevnim satima u pešačkoj zoni.

Samo sindikati Zavoda prikupili su do sada oko 6.000 potpisa za spas Zavoda, a akciju prikupljanjem potpisa podržale su i neke opozicione političke partije, kao i Sindikat Zastava oružja i Savez samostalnih sindikata Kragujevca.

Tagovi:

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.