I PORED VANREDNE SITUACIJE U KRAGUJEVCU NEĆE BITI ODLOŽENO PONAVLJANJE IZBORA

Grad Izbori/Bojkot Politika

Uprkos vanrednoj situaciji, koja je danas proglašena u Kragujevcu usled povećanog broja inficiranih korona virusom, neće biti odlaganja lokalnih izbora koji se sutra ponavljaju na tri biračka mesta, kao i republičkih izbora, koji se 1. jula ponavljaju na 11 birališta.

„Ja verujem da će preporuka biti da se primene sve preporuke Republičke izborne komisije (RIK). Znači, svakako su mere koje su sprovodjene za vreme izbora 21. juna bile, po našoj proceni, u redu. Znači, svi članovi izbornih tela su nosili zaštitnu opremu, sveo se rizik na minimum. Mislim da nije nikakav problem da se u takvoj atmosferi sprovedu i ovi izbori“, rekao je novinarima gradonačelnik Kragujevca Radomir Nikolić.

On je naveo da preventivne mere u skladu sa vanrednom situacijom koja je danas proglašena u Kragujevcu neće ići na „zabranu svega“, odnosno da će dozvoliti okupljanja uz poštovanje odredjenih pravila koje će naknadno biti propisana.

„Znači, nije cilj da bilo šta zabranimo. Nećemo zabranjivati ni književne večeri ukoliko je broj ljudi takav da može da se drži rastojanje i nose maske“, rekao je Nikolić.

Dodao je da je u Kragujevcu prepoznato da „gro naroda“ ne poštuje mere i preporuke.

Zbog toga će se, kazao je, dati nalog za poštovanje mera, kako bi se sprečilo širenje epideje zbog neodgovornih gradjana koji ne štiteći sebe ugrožavaju druge.

U Kragujevcu je danas odlukom gradonačelnika proglašena vanredna situacija i najavljene su dodatne preventivne mere za sprečavanje širenja epidemije čije se odobrenje očekuje od nadležnih državnih organau toku dana.

Nikolić je u obraćanju novinarima rekao da se tim merama „vraćamo dva koraka unazad“ i da će se one odnositi na stambene zgrade i privredne objekte, ugostiteljsvo i trgovine.

Dodao je da će se odnositi i na javne skupove, koncerte i proslave, gde je u poslednjem talasu epidemije i inficiran najveći broj Kragujevčana kod kojih je poslednjih dana potvrdjen virus korona.

Piše: Beta
Tagovi:

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.