INICIJATIVA NE DAVIMO BEOGRAD: GRAĐANIMA PREDSTAVLJENA DEKLARACIJA O BOJKOTU

Politika

Inicijativa Ne davimo Beograd predstavila je na protestu „1 od 5 miliona“ u Beogradu Deklaraciju o bojkotu izbora: Borba za slobodnu i demokratsku Srbiju.

Aktivista Inicijative Vladimir Radojičić pozvao je učesnike subotnjeg protesta „da ne pristaju na lažirane izbore, kontrolu medija, krađu i otimačinu koju kriminalna korumpirana elita sprovodi nad građanima Srbije“.

On je podsetio da vlast neregistrovanim džipovima, u selima i gradovima, iznuđuje glasove, fizički se obračunava i zastrašuje opozicione birače, sprečava nezavisne posmatrače u praćenju izbornog procesa, pali kuće nezavisnih novinara i vrši pretnje, ucene, napade. „Lažirani izbori rađaju krivotvorene mandate. Takvi mandati se koriste za propise kojim izvršitelji otimaju stanove, radnici bivaju otpuštani, penzije se smanjuju, gradovi pretvaraju u sabirne centre nezaposlenih, a sela postaju pustinje.“ – poručio je Radojičić i pozvao građane i građanke „da se borimo zajedno za slobodnu i demokratsku Srbiju, a protiv nezasite gladi za profitom korumpirane političke elite, koja se prelama preko leđa običnog čoveka“, saopštila je danas Inicijativa.

Na mobilnom štandu inicijative Ne davimo Beograd okupljeni su mogli da potpišu mobilizacijski list kojim se prijavljuju za učešće u aktivnoj kampanji bojkota izbora. Otvoren je i sajt www.bojkot2020.org preko koga će inicijativa Ne davimo Beograd pozivati volontere i aktiviste, navedeno je u saopštenju.

Tagovi:

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.