INICIJATIVA „NE DAVIMO BEOGRAD” PRIKUPLJA POMOĆ ZA OBOLELE U NOVOM PAZARU, TUTINI I SJENICI

Doba korone Politika

Inicijativa „Ne davimo Beograd” zahvaljuje se svim građanima i građankama koje su učestvovali u prikupljanju pomoći za Novi Pazar, Tutin i Sjenicu. Prvi kontingent medicinske i zaštitne opreme danas je u dva kombija krenuo prema ova tri grada, a prikupljanje pomoći se nastavlja u njihovim prostorijama u Dositejevoj 13 u Beogradu.

– Nakon apela aktivistkinje Aide Ćorović, od ponedeljka je u ovoj solidarnoj akciji u kojoj je učestvovao veći broj organizacija, pojedinaca i pojedinki sakupljeno blizu dva miliona dinara i kupljena veća količina medicinske i zaštitne opreme koja je potrebna medicinskim ustanovama u ova tri grada, a građani i građanke Beogradu su u naš štab donosili svoje zalihe opreme i materijala. Sva kupljena i donirana oprema spakovana je u dva kombija i jedan automobil i biće podeljena zdravstvenim ustanovama u Novom Pazaru, Sjenici i Tutinu, navodi se u zahvalnici Inicijative „Ne davimo Beograd”.

Hvala svim dobrim i solidarnim ljudima koji su donosili pomoć ili su uplaćivali donacije za istu namenu. Od danas pomoć stiže onima kojima je najpotrebnija, a raduje briga jednih za druge.
U ovim gradovima zdravstveni sistem je pred kolapsom. Bolesnim ljudima se ne ukazuje neophodna nega, bolnice su prepune, medicinsko osoblje radi pod rizikom i bez adekvatne zaštite. Zato se nastavlja prikupljanje pomoći za ova tri grada, a naš štab u Dositejevoj ulici broj 13 (prvi sprat, stan broj 2) će biti otvoren za sve one koji žele i mogu da doniraju nešto od sledećeg: zaštitne maske, rukavice, posteljine, kape, kaljače, mantili za jednokratnu upotrebu, viziri, zaštitne naočari, posteljine, sredstva za dezinfekciju, kao i ampule vitamina C i alfa D3 i Longacef.

Ukoliko možete da pomognete javite nam se na 011 4208596 ili na mejl office@nedavimobeograd.rs, apeluju iz Inicijative „Ne davimo Beograd”.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.