INICIJATIVE ŽENA SRBIJE I NE DAVIMO BEOGRAD POZIVAJU GRAĐANE DA SE I VEČERAS OKUPE ISPRED CENTRALNOG ZATVORA

Društvo
  • Okupljanje je večeras, i svakog naarednog dana u 18 sati, ispred Centralnog zatvora. Tamo ćemo tražiti puštanje uzbunjivača i pružiti podršku jednom od nas koji je zatvoren, jer je da dokaze o mafijaškim poslovima i stranačko-porodičnoj trgovini oružjem, kaće se u pozivu građanima, koji je uputila Inicijativa žena Srbije.

Na proteste do oslobađanja uzbunjivača pozvala je i Inicijativa Ne davimo Beograd

Ispred Centralnog zatvora u Beogradu sinoć je održan protest, a okupljeni su uz povike tražili puštanje radnika fabrike namenske industrije „Krušik“ u Valjevu, uhapšenog jer je medijima dostavio podatke iz te firme koji ukazuju na povezanost oca ministra unutrašnjih poslova Nebojše Stefanovića sa trgovinom oružjem.

Okupljeni su nosili transparente „Država spava dok se krše moja prava“ i „Gnevna za revoluciju spremna“, a održan je simbolično i „minut ćutanja za pravosudni sistem u Srbiji“.

Članica inicijative Žene u Srbiji Biljana Stojković rekla je na protestu da se mladić koji je ukazao na korupciju nalazi iza rešetaka, a da su oni koje je on naveo da su u korupciju umešani slobodni. Stojković je istakla da je osumnjičeni u zatvoru već 20 dana, a da je javnost tek saznala za hapšenje, što je ocenila kao „potez mafije“.

  • Ovo je slučaj mladića, jednog gradjanina koji je razumeo koja je njegova obaveza, a to je da raskrinka korupciju i šta se dešava u ovoj državi kada je došao do tih dokaza, rekla je Stojković i dodala da „ako neko nije shvatio u kakvoj državi živimo, ovaj slučaj vrlo dobro to pokazuje“.

Ona je ocenila da se okupio nedovoljan broj ljudi i pozvala je sve građane da se pridruže sutrašnjem protestu koji će takodje biti održan od 18 časova ispred Centralnog zatvora u Beogradu i naglasila da će okupljanja biti dok osumnjičeni ne bude na slobodi.

  • Da izvršimo pritisak kako znamo i umemo, da se ovaj odgovorni građanin pusti iz zatvora, da se sudi onome kome treba biti suđeno, kazala je Stojković.

Tagovi:

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.