“ISKRICA” – NOVI VRTIĆ U KRAGUJEVCU

Društvo Grad

Naš grad ovih dana postao je bogatiji za još jednu predškolsku ustanovu koja će uskoro primiti prve mališane na celodnevni boravak. Vrtić „Iskrica“ krajem oktobra meseca dobio je od nadležnog ministarstva potrebnu verifikaciju za osnivanje i rad i u tom objektu, koji ima preko 200 kvadratnih metara prostora na tri etaže, moći će da boravi 90 mališana u četiri jaslene ili vrtićke grupe.

Sve dečje sobe opremljene su prigodnim nameštajem, didaktikom i igračkama, a osim soba deci su na raspolaganju i dva zajednička prostora u kojima im se poslužuju obroci ili organizuju aktivnosti. U sklopu vrtića opremljen je i Kutak za roditelje gde će se organizovati savetodavni rad sa porodicama.

Misija vrtića „Iskrica“, kako navodi Milica Isailović, PR ustanove, je „da podstiče harmoničan razvoj uvažavajući individualnost i interesovanja dece i omogući da deca razvijaju svoje potencijale i talente u skladu sa interesovanjima i uzrastom“.

Prateći potrebe dece i uvažavajući činjenicu da je samo u porodičnoj, toploj, pozitivnoj atmosferi moguć adekvatan razvoj i napredak dece vaspitači u vrtiću, uz stručnu pedagošku i socijalnu podršku, negovaće imidž porodičnog vrtića.

Predškolska ustanova „Iskrica“ nalazi se u ulici Dragoljuba Milovanovića Bene broj 11, a zainteresovani roditelji sve informacije mogu da dobiju i putem email adrese obdanisteiskrica@gmail.com

Tagged

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *