Ivan Dubljanin: Direktor JKP Šumadija „priznao“ da je grad glavni krivac za gubitke tog preduzeća

Grad Politika

Predsednik Gradskog odbora Demokratske stranke u Kragujevcu Ivan Dubljanin zaključuje da izjava direktora JKP Šumadija Marka Vujnović na jučerašnjoj sednici gradskog parlamenta, priznanje da je lokalna samouprava odgovorna za gubitke koje je iskazalo to preduzeće.

  • Nekoliko godina nakon što je od JKP Šumadije napravljena mamutska firma, spajanjem nespojivog i guranjem različitih delatnosti pod istu kapu, danas je jasno da eksperiment nije uspeo. Nijedno od nekadašnjih preduzeća a danas sektora unutar JKP Šumadije Kragujevac ne posluje bolje nego što je to bilo pre spajanja. Problemi se nagomilavaju a to u konačnoj usluzi koju preduzeće pruža, najbolje osećaju građani Kragujevca kao krajni korisnici.

Dubljanin kaže i da se „ni jedna reforma u komunalnom sektoru ne vrši se da bi se preraspodelila radna mesta i podmirili partijski kadrovi, već da bi korisnici imali kvalitetniju uslugu“.

  • Nakon što smo za direktora JKP Šumadija Kragujevac imali čoveka za koga je odlukom suda potvrđeno da je nelegalno postavljen, sada imamo čoveka koji za sebe kaže da puno toga ne zna o dosadašnjem poslovanju firme. Ostaje nam samo da se nadamo da se proces učenja i saznanja novog direktora neće završiti i potpunim krahom najvećeg Kragujevačkog komunalnog preduzeća.

Gradski odbor Demokratske stranke smatra da je pravo i sistemsko rešenje za komunalni sektor u Kragujevcu, izvlačenje ovih preduzeća iz partijskog mulja u koja su uvučena, i razdvajanje delatnosti JKP Šumadija Kragujevac.

Tagovi:

2 komentara

  1. Sve dok je SNS na vlasti u Kragujevcu neće biti poštovanja zakona i dobrih kadrovskih rešenja. Naš grad je postao privatna prćija porodice Nikolić i njihovih kumova, pašenoga, svastika… Sve dok se ta porodična organizacija ne rasturi neće biti boljitak za komunalni sektor.

  2. Ova divlja naprednjačka ekipa, koja je na silu došla na vlast 2014 godine pritiscima i ucenama odbornika, pokazuje od tada svu svoju bezobzirnost i diletantizam u vršenju lokalne vlasti. Građani će ih upamtiti samo po tome da su najgora lokalna vlast od uspostavljanja višestranačja koja kadruje i vlada isključivo po rođačkom i kumovskom principu. Ali neće još dugo. Sa odlaskom Vučića nastaće i ove lokalne štetočine.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.