IVAN GAJIĆ: DRŽAVNA POLITIKA SUBVENCIONISANJA STRANIH KOMPANIJA VODI U SUNOVRAT

Politika

Predsednik Omladine Narodne stranke Ivan Gajić izjavio je danas da dok vlast pokušava da previsokim subvencijama smanji stopu nezaposlenosti, sve veći broj mladih napušta Srbiju usled loših uslova u tim kompanijama i niskih zarada.

  • Subvencije za strane investitore idejno su trebale da služe za privlačenje novih tehnologija, međutim, to je izgubilo svaki smisao, što se jasno vidi iz prošlonedeljniih dešavanja u kojima je otkriveno da je država za jedno radno mesto izdvojila 73.000 evra, pa će tako novac od građana u visini od preko dva miliona evra otići za otvaranje svega 30 radnih mesta koje ne donose nikakvu novu tehnologiju, rekao je Gajić.
  • Umesto znanja i stručnosti, Srbija je zemlja koje strane investitore privlači jeftinom radnom snagom, visokim subvencijama i niskim ekološkim standardima, dodao je Gajić.

Novac treba uložiti u uvođenje preduzetničkog obrazovanja u srednjim školama, izgradnju nastavno-naučnih parkova i pomoć mladim poljoprivrednicima, dok strane investicije treba privlačiti kroz oslobađanje poreza na dobit, obezbeđivanjem dobre infrastrukture i smanjivanjem korupcije, zaključio je Gajić.

Tagovi:

1 komentar

  1. Sve je to Gajiću tačno, ali nisi izneo srž problema oko subvencija! Vučić daje subvencije stranim (zapadnoevropskim) kompanijama šakom i kapom, koje se mere desetinama hiljada evra/radnom mestu, iz najmanje tri razloga. Prvo, subvencijama kupuje podršku tih zemalja da vlalda dok vlada, (do rešavanja kosovskog problema). Drugo, obezbeđuje im najjevtiniju radnu sanagu u Evropi (200E + PELENE), bez sindikata i bez prava na štrajk, a pri time ne daje svoje pare, nego naše i Treće, tu zbrinjava svoje ljude, koji će sutra glasati za njega! Ali i pored toga jako dobro zna, da se bliži dan, kad će morati da potpiše sa onim dole u Prištini, to što je obećao, jer ako ne bude hteo???? Dugačak je red onih koji bi (Čeda, Čanak, Evropa 21…)! E zato on i pored svih para, moći i svega što ima, ne spava noću mirno, a ja spavam!

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.