Izložba radova osoba sa autizmom „Moj svet” u Galeriji Doma omladine

Društvo Kultura

U Galeriji Doma omladine, u ponedeljak, 20. septembra u 19 sati biće otvorena izložba osoba sa autizmom pod nazivom „Moj svet”.

Ovako koncipirana izložbena postavka radova ima za cilj prikazivanje kreativnih potencijala osoba sa autizmom, podizanje svesti građana o autizmu i rušenje predrasuda prema ovoj društveno osetljivoj populaciji, napominju iz Udruženja za pomoć osobama sa autizmom koje organizuje izložbu.

Autizam je složen razvojni poremećaj koje se ispoljava kroz probleme u čulnom opažanju, govoru, mišljenju i razumevanju socijalnih situacija. Zbog toga se ponašanje i odnos sa spoljašnjim svetom razvija drugačije. Različitim i kvalitetnim programima može im se pomoći da razviju svoje socijalne i komunikacione veštine, postanu samostalniji vode ispunjeniji i produktivniji život, i postanu vidljiviji u zajednici.

Udruženje za pomoć osobama sa autizmom – Kragujevac je neprofitana organizacija. Osnovana je 1994. godine kao podružnica Republičkog udruženja, a osnivači su roditelji osoba sa autizmom. Njihova misija je Unapređenje kvaliteta života osoba sa autizmom i njihovih porodica u svim segmentima društvenog, kulturnog i ekonomskog života, razvijanjem što više kvalitetnih usluga kako bi im život bio bolji.

Udruženje je članica Saveza Udruženja za pomoć osobama sa auizmom iz Beograda, a Savez je članica međunarodne organizacije Autizam Evrope od aprila 2007. godine.

Tagovi:

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.