Izložbe Đanijevih radova u Beogradu i Kragujevcu – „Snovi Hilandara” u Hramu Svetog save a „Igra anđela” u Malom likovnom salonu

Društvo Grad Kultura

Nagrađivana postavka „Snovi Hilandara” kragujevačkog juvelira i umetnika biće prva izložba u Hramu Svetog Save na Vračaru. Istovremeno u Mlom likovnom salonu Galić izlaže ciklus slika pod nazivom „Igra anđela prva izložba – 11 dana”.

U Hramu Svetog Save na Vračaru, u ponedeljak, 1. marta, biće prvi put otvorena jedna autorska izložba. Čast i priznanje da bude prvi izlagač u ovom velelepnom Hramu pripala je Slavoljubu Đaniju Galiću, juveliru i umetniku iz Kragujevca.

Biče to prilika da se javnost ponovo sretne sa jedinstvenom i neponovljivom kolekcijom – izložbom „Snovi Hilandara” (o kojoj smo više puta pisali) a koja se sastoji od 33 eksponata, izrađenih kombinacijom manastirskih krhotina, plemenitih metala i dragog kamenja. Svaki eksponat izlaže se u posebnoj i specijalno izrađenoj vitrini, što će u monumentalnom ambijentu ove svetinje dodatno istaći imaginaciju i svevremenost autorove poruke.

Za eksponate ove izložbe Slavoljub Galić Đani je nagrađen Đurđevdanskom nagradom (Kragujevac, 2008.), nagradom Vukove zadužbine (Beograd, 2009.) i nagradom Kapetan Miša Anastasijević (Novi Sad, 2009.).

Otvaranje izložbe „Snovi Hilandara” je u Hramu Svetog Save u 18 sati a Đanijevi radovi će biti izloženi na Vračaru do kraja meseca.

Četiri dana ranije, prekosutra u četvrtak, 25. februara u Malom likovnom salonu kragujevačkog Narodnog muzeja biće otvorena izložba slika Slavoljuba Galića Đanija pod nazivom „Igra anđela prva izložba – 11 dana”. Reč je o postavci 11 slika, takođe oplemenjenima predmetima i artefaktima iz Hilndara formata 80 puta 60 santimetara. Kragujevačka postavka Galićevih radova biće izložena u Malom likovnom salonu do 18. marta.

Tagovi:

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.