kragujevac wikipedia

JKP ŠUMADIJA BEZ URBANIZMA

Grad

Javno komunalno preduzeć Čistoća ubudućeće  poslovati pod kao komunalno preduzeće Šumadija Kragujevac. Tom preduzeću, da podsetimo, biće pripojena javno komunalna preduzeća Zelenilo, Parking servis, Gradska groblja i Tržnice. Cilj je, navodi se u saopštenju, povećanje efikasnosti u upravljanju i poslovanju, kao i smanjenje troškova poslovanja.

Odluka Gradskog veća, po svemu sudeći, potvrđuje informacije da će iz pripajanja javnih i komunalnih preduzeća Čistoći biti izuzet Urbanizam.

Gradsko veće utvrdilo je i predlog odluke o prihvatanju udela nad Zavodom za zdravstvenu zaštitu radnika od strane grada Kragujevca, a u skladu sa zaključkom Vlade Srbije iz aprila tekuće godine koja je dala saglasnost da Republika Srbija besplatno prenese svoj udeo u Zavodu na grad Kragujevac. Time će biti rešeno funkcionisanje i opstanak tog privrednog društva, koje će vremenom prerasti u ustanovu primarne zdravstvene zaštite.

Članovi veća obrazovali su petočlanu Komisiju za podsticaj razvoja izuzetno talentovanih učenika srednjih škola i studenata, čiji je zadatak da razmatra podnete zahteve  i Gradskom veću upućuje predloge o sufinansiranju troškova koje đaci i studenti imaju na polju stručnog usavršavanja, naučnog i kulturno – umetničkog stvaralaštva i istraživačkog rada, u okviru raspoloživih sredstava u budžetu grada.

Gradsko veće je dalo saglasnost na odluku o ceni mesečnog časopisa Dečije iskre, u iznosu od 100 dinara, uz obavezu Ustanove kulture „Koraci“ da školi preda 20 posto besplatnih primeraka od ukupnog broja prodatih na mesečnom nivou.

Tagovi:

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.