JKP Šumadija – Sve je urađeno po zakonu

Grad

Povodom saopštenja dva sindikata da je Javno komunalno preduzeće “Šumadija” otpustilo 21 radnika, među kojima i majku troje dece, i da su na njihovo mesto dovedeni politički podobni, oglasilo se i menadžemnt ovog preduzeća. Iz JKP “Šumadija”, između ostalog, poručuju da je reč o licima koja su angažovali preko agencije, što je, kako kažu, praksa godinama unazad, i da su im istekli ugovori. 

Sindikalna organizacija JKP “Šumadija” i Savez samostalnih sindikata Kragujevca saopštili su juče da je prvog avgusta iz ovog preduzeća otpušten 21 radnik, među kojima je i majka troje dece, a na njihova mesta su dovedeni drugi navodno politički podobni radnici.

Javno komunalno preduzeće “Šumadija” se danas oglasilo ovim povodom, a saopštenje vam prenosimo u celosti. 

  • JKP Šumadija Kragujevac godinama unazad vrši angažovanje zaposlenih lica od strane Agencija za privremeno zapošljavanje za obavljanje poslova iz poverene delatnosti. Ugovori sa Agencijama sprovode se na osnovu raspisane javne nabavke.

Vrsta, opis i karakteristike poslova utvrđene su prema javnom pozivu za podnošenje ponuda, odnosno jasno je definisan broj potrebnih izvršilaca za svako radno mesto, kao i opis poslova koje će angažovani radnici obavljati. 

Napominjemo, da svi radnici koje su radno angažovani u JKP Šumadija Kragujevac imaju zasnovan radni odnos na neodređeno vreme u Agenciji i kod njih su u radnom odnosu, a u JKP Šumadija Kragujevac su angažovani za određen vremenski period koji je definisan ugovorom. Sva prava i obaveze zaposlenih jasno su definisana Ugovorom.

Kako je prethodni ugovor istekao 31. 07. 2021. godine, a od 01. 08. 2021. godine počeo da važi novi, prestala je i potreba za angažovanjem određenog broja zaposlenih (21 zaposleni), delom zbog prestanka potrebe za obavljanjem određene vrste posla, a delom što jedan broj zaposlenih nije zadovoljio uslove za obavljanjem poverenih poslova.

Članom 3. Ugovora – usluge lizinga radne snage od 22.07.2021. godine jasno su definisana radna mesta sa potrebnim brojem izvršilaca. Na određena radna mesta su ponovo radno angažovani zaposleni koji su obavljali te poslove na osnovu prethodnog Ugovora, na neka su angažovana nova lica, a pojedinim licima je otkazano radno angažovanje jer je smanjen broj izvršilaca na tim pozicijama, navodi se u saopštenju JKP “Šumadija“.

Piše – Branko Vukašinović, InfoKG
Tagovi:

5 komentara

  1. Sve je urađeno po zakonu i Dašićevoj naredbi. Ako nije on naredio onda je Nenad Petković sam doneo odluku i uradio sve na svoju ruku. Odlučio je čovek da istera sa posla ljude koji godinama rade u JKP Šumadija (preko agencije), a da na njihova mesta dovede naprednjačke stranačke aktiviste. Sada imamo priliku da na ovom primeru vidimo tu naprednjačku pravdu i poštenje u koje se svakodnevno zaklinje vrhovni naprednjački šef AV.

    1. A koga menjaju ti naprednjacki kadrovi?
      Pa te iste naprednjacke kadrove koji su tu dosli pre njih.

  2. I treba sve da otpuste, kad SVI samo cute. Dokle cete da cutite i trpite diktaturu? Reagujte, bunite se, uradite NESTO!!!. Jok, samo cuti i trpi. Sta se onda cudite sto vam sve to rade? Da ponovim, i treba da vam rade kad sve mirno prihvatate.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.