JOAKIMOVI DANI

Društvo Kultura

U okviru programa Majskih svečanosti, u Knjaževsko srpskom teatru, od 4. do 30. maja, biće održana Revija pozorišnih predstava, “Joakimovi dani”, na kojoj će gostovati Narodno pozorište iz Beograda, Narodno pozorište iz Užica, Narodno pozorište Timočke krajine „Zoran Radmilović“, „NASteatar“ iz Beograda i Knjaževsko-srpski teatar.

Ove godine, revija je posvećena predstavama, koje su nastale po delima domaćih pisaca. Tekstovi domaćih autora, bliski su publici , koja ih voli, jer se bave temama autentičnim za naše prostore i najlakše dopiru do svega što može da nas nasmeje, rasplače i zamisli. Ove predstave, su deo naše svakodnevice, naših naravi, humora, političkih i socijalnih problema. Cilj ove tradicionalne manifestacije je afirmacija domaćeg dramskog stvaralaštva, i jačanje veza između pozorišta i umetnika.

U subotu 4. maja, “Joakimove dane” otvoriće nedavno postavljena predstava “Negri ili ljubov ko sočelovekom svojim” , praizvedba teksta Joakima Vujića, kragujevačkog Teatra.

U utorak, 7. maja produkcija „NASteatar“ odigraće predstavu “Nedozvani”, koju je po tekstu Momčila Nastasijevića, režirao Jug Radivojević. Intriga ljubav, strast, drama sukob, ali i komične situacije tridesetih godina prošlog veka, uvek privlače publiku.

U četvrtak, 9. maja kragujevačka publika, moći će da vidi „Hasanaginicu“ Narodnog pozorišta iz Beograda u režiji Jagoša Markovića.

Subota 11. maj, je rezervisana za premijeru predstave Knjaževsko srpskog teatra „Voćni dan“, koji je po tekstu Velimira Stojanovića, režirao Dragan Jakovljević, a predstava će se igrati i u četvrtak 16. maja, kao i u subotu 25. maja.

U utorak, 21. maja kragujevački Teatar odigraće predstavu Radovana Tišme, „Četiri brata“, koju je režirao Dragan Jakovljević, a koja je prethodne sezone našem pozorištu donela najviše nagrada i priznanja.

U petak 24. maja biće odigrana ansambl predstava „Dvesta“ kragujevačkog Teatra, koju je po tekstu Petra Mihajlovića, režirao Jovica Pavić.

U utorak 28. maja Narodno pozorište Timočke krajine iz Zaječara prikazaće predstavu „Bizarno“. Tekst i režiju ove predstave potpisuje Željko Hubač.

U četvrtak, 30. maja Reviju zatvara predstava „Svedobro“, Narodnog pozorišta Užice, koju je po tekstu Stevana Vraneša, režirao Nemanja Ranković.

Ulaznice za revijalne predstave koštaju 600 RSD za parter, a 400 RSD za balkon i kupuju se na biletarnici Teatra.

Tagovi:

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.